Na Bradáčovou kauzu nevyrábím, říká šéf protikorupční policie

Praha - Šéf protikorupční policie Tomáš Martinec popírá, že vykonstruoval kauzu na pražskou vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou. Bradáčová prohlásila na konci března na Frekvenci 1, že na ni policie připravuje kauzu, podle médií pak zažádala o prověření postupů protikorupční policie. Podnětem se nyní policie zabývá.

Možnou podjatost v kauze kolem IT zakázek ministerstva práce a sociálních věcí vyvracela Bradáčová již v březnu v Pressklubu na Frekvenci 1. Podle Televize Barrandov je v kauze prověřován její manžel Tomáš Hájek, se kterým ale Bradáčová prý už tři roky nežije. Po vysílání Bradáčová uvedla, že Martinec na ni kauzu vyrobil, výrok zachytily mikrofony. „Je to vyrobený na mě. Z ÚOKFK (Útvar odhalování korupce a finanční kriminality). Čekala jsem, kde to Martinec prodá,“ říká Bradáčová na záznamu, který dnes odvysílala Frekvence 1.

Martinec dnes sdělil, že taková obvinění odmítá. „K žádnému vykonstruování kauzy ani prodeji informací z mé strany nedošlo,“ uvedl. „Jsem si jistý, že k takovým tvrzením doktorka Bradáčová nemá, a ani nemůže mít, jakýkoliv důkaz,“ dodal.

Tomáš Martinec
Zdroj: ČT24

S výrokem pražské vrchní zástupkyně nesouhlasí ani policejní prezident Martin Červíček. „Nejsem přesvědčený, že se bavíme o případu, kde se dá konstatovat, že je tady něco vyrobeného,“ řekl. „To ale neznamená, že mě to nechává chladným. Pro mě je to velmi závažný podnět a jsem velmi zvědavý na výsledky vnitřní kontroly. Osobně se o to zajímám,“ dodal.  

Pro Českou televizi Bradáčová uvedla, že Frekvence 1 její slova „neseriózně vytrhla“. Zároveň potvrdila, že dala podnět k prověření práce policie. „Z důvodu opakujících se výhrad, které jsem s vedením protikorupčního útvaru projednávala a které nyní vygradovaly, jsem požádala o analýzu stavu,“ řekla. Upřesnit své výhrady nechtěla.