Nečasová už není v ODS, místní sdružení ji vyloučilo

Praha - Místní sdružení ODS v Praze-Zličíně dnes vyloučilo Janu Nečasovou, dříve Nagyovou. Informoval o tom starosta Prahy 13 David Vodrážka. Spolustraníci z Prahy 13 současnou manželku bývalého předsedy vlády i ODS již dříve vyzvali, aby své členství ve straně zvážila.

Nečasová je stíhána kvůli korupci v případu tří bývalých poslanců ODS, kteří se vzdali mandátu a údajně za to přijali místa ve firmách se státní účastí, a kvůli zneužívání Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy tehdejší manželky Radky. Kvůli kauze padla vláda a Nečas se vzdal funkce předsedy ODS.

V kauze údajného podplácení poslanců je kromě Nečasové obviněn ještě Roman Boček, někdejší náměstek Ivana Fuksy. Nečasová s Bočkem měli podle žalobců navést Nečase k přislíbení úplatku. Exposlanci stíháni nebudou - v době spáchání údajné korupce je chránil poslanecký mandát. Je možné, že policie obviní i Nečase. Ten jde ve čtvrtek na policii k výslechu v druhé části kauzy, kde jde o údajné zneužití Vojenského zpravodajství. 

Jana Nečasová, dříve Nagyová, působila jako vrchní ředitelka Nečasova kabinetu. Úřad vlády s ní ukončil pracovní poměr na začátku srpna. 

Telefonát Leoše Semeckého, místopředsedy místního sdružení Zlín (zdroj: ČT24)