Jedna žena nepřežila útok na jihu Izraele

Při útoku v areálu nádraží ve městě Beer Ševa na jihu Izraele zemřela jedna žena, dalších nejméně deset lidí utrpělo zranění. Útočníka ozbrojeného střelnou zbraní pořádkové služby na místě zabily, informovaly agentury. Policie střelbu vyšetřuje jako teroristický útok. V celé zemi platí mimořádná bezpečnostní opatření před pondělním prvním výročím útoku teroristů z Hamásu na jih Izraele a následné odvety židovského státu.

„Několik osob bylo zraněno při střelném útoku na hlavním autobusovém nádraží v Beer Ševě. Terorista byl neutralizován, na místě zasahují policisté," uvedla policie v prohlášení.

Server The Times of Israel (ToI) napsal, že střelec vtrhl do restaurace McDonald’s na centrálním autobusovém nádraží a zahájil palbu na osoby uvnitř. Policie prošetřuje, zda útočník jen střílel, nebo také bodal.

Střelec byl podle policie 29letý izraelský občan z beduínské vesnice v Negevské poušti. Údajně byl příbuzným pachatele útoku na stejném autobusovém nádraží v roce 2015 a měl již záznam v trestním rejstříku.

ToI uvedl, že zabita byla 19letá členka pohraniční policie. Místní úřady dříve uváděly, že mrtvou je 25letá žena.

Pět lidí je v nemocnici se střelnými poraněními různé závažnosti. Dalších pět lidí zranily skleněné střepiny nebo utrpěli rány tupým předmětem. Tři lidé jsou v péči zdravotníků kvůli šoku z napadení, uvedla zdravotnická služba Magen David Adom.