Domovnice v Thajsku našla mrtvého českého turistu. Podle policie spáchal sebevraždu

V Thajsku zemřel devětačtyřicetiletý český turista. Ministerstvo zahraničí potvrdilo informaci thajského zpravodajského webu Bangkok Post, podle kterého byl muž nalezen v turistickém středisku Pattaya oběšený. Policie se domnívá, že spáchal sebevraždu.

Muž byl nalezen ve čtvrtek večer ve skladovací místnosti na střeše pětipatrového bytového domu. Kolem krku měl nylonovou šňůru připevněnou k trámu. Policie nenalezla na těle žádné podlitiny a domnívá se, že mohlo jít o sebevraždu.

„Nebyly nalezeny žádné známky násilí. Podle policejní zprávy se jedná o sebevraždu, k níž mělo dojít před zhruba třemi dny,“ uvedl mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

Tělo nalezla domovnice, která pátrala po zdroji silného zápachu. Když tělo nalezla, přivolala policii. Té řekla, že muž byl turista, který se na místě ubytoval 28. února a naposledy byl spatřen 2. března.

O úmrtí muže byla podle ministerstva vyrozuměna bývalá manželka a sourozenec. „Nyní čekáme až se rodina zemřelého spojí s ambasádou, abychom je mohli informovat o dalším postupu,“ dodal Drake. Tělo zemřeného bylo podle něj odvezeno do Ústavu soudního lékařství v Bangkoku k pitvě.