V Hodoníně řádil zlodějský gang, byl ale zadržen

Hodonín - V Hodoníně přepadl ve středu odpoledne gang lupičů zlatnictví a pod pohrůžkou použití pistole si z něj odnesl šperky za více než milion korun. Čtveřici mužů dopadla policie záhy poté v Uherském Hradišti a zabavila u nich lup. Nyní všem hrozí až dvanáct let vězení. Potvrdila to mluvčí jihomoravské policejní správy Petra Vedrová.

Muži byli při loupeži maskováni v obličeji. Z místa činu odjeli v osobním autě. Policisté okamžitě po nahlášení události zahájili pátrací akci a informaci o podezřelém vozidle předali všem hlídkám v terénu. Auto objevili krátce poté policejní hlídky ve 40 kilometrů vzdáleném Uherském Hradišti. „V souvislosti se středeční loupeží žádáme svědky, kteří pachatele viděli vcházet nebo vycházet ze zlatnictví, aby se policistům přihlásili na linku 158,“ doplnila Vedrová.

Cenné svědectví může podle ní poskytnout i žena, pravděpodobně zákaznice, jež se v prodejně nacházela v době přepadení a poté v šoku odešla ještě před příjezdem hlídek. Loupež je jednou z největších, které se letos na jižní Moravě staly.