Ústecký hotel hořel, vzápětí přišla záplava

Ústí nad Labem – V hotelu Bohemia, který stojí v centru Ústí nad Labem, v úterý večer hořelo. Požár vypukl v podzemních garážích, kde žár narušil také vodovodní potrubí. Hasiči se tak nemuseli potýkat pouze s ohněm, ale také se záplavou, voda vytopila část podzemních prostor.

Ačkoli se požár z podzemí nerozšířil, šířil se kouř, proto museli hasiči z hořícího hotelu evakuovat osm lidí. Jeden z nich se podle mluvčího HZS Lukáše Marvana nadýchal kouře v zastaveném hotelovém výtahu. Hasiči mu dodávali kyslík z masky, poté jej z výtahu vyprostili a předali zdravotníkům.

Kouř se z podzemních garáží šířil nejenom do nitra hotelu, ale také do jeho okolí. „Zamořil celý hotel a přilehlé prodejny,“ popsal mluvčí Marvan. Proto jako první upozornili na oheň zaměstnanci drogerie v sousedství hotelu. Hasiče zavolali kolem šesté hodiny večer.

Kvůli hustému kouři hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích, ohnisko o velikosti asi 60 metrů čtverečních našli pomocí termokamery ve stropních podhledech garáží. Hasiči požár zlikvidovali ve 23:31, příčinu požáru vyšetřují.