Tragické nehodě u Hluboké předcházela hádka sourozenců

Hluboká nad Vltavou (Českobudějovicko) – Tragické havárii, při které v neděli u Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku zahynuli čtyři lidé, předcházel podle policistů konflikt sestry s jejím bratrem, jenž na ženu zaútočil nožem. Policisté ho zadrželi a odváželi na protialkoholní záchytnou stanici do Českých Budějovic, uvedla policejní mluvčí Lenka Holická. Při transportu však do vozu u Hluboké nad Vltavou narazilo jiné auto. Nehoda si vyžádala životy dvou policistů, zadrženého muže a také devatenáctiletého řidiče, jenž asi havárii způsobil.

„Dívka byla po konfliktu ošetřena a ponechána v domácím léčení. Rodina však nadále měla strach z útočníka, a tak zavolala policisty, kteří rozhodli, že muže převezou na záchytnou stanici,“ doplnila Holická.

Nehoda se stala v neděli ráno kolem čtvrté hodiny na silnici II. třídy, zhruba jeden kilometr za Hlubokou ve směru na Týn nad Vltavou. Policisté, kteří havárii nepřežili, byli z jednoho píseckého obvodního oddělení. Příčinu nehody policisté zatím stále vyšetřují. Jedna z hlavních vyšetřovacích verzí je, že řidič opelu vyjel do protisměru, kde se srazil s policejním vozem.

Holická vyvrátila spekulace, že devatenáctiletý muž, jenž nehodu způsobil, chtěl spáchat sebevraždu. To jsou podle ní pouze spekulace veřejnosti. Muž totiž prý napsal na sociální síť, že se chce zabít, a dokonce na ni vyvěsil své parte s datem úmrtí 12. června 2010. Tragická havárie se stala přesně na den o rok později. „Podle vyšetřování se nejspíš jednalo o nešťastnou náhodu,“ dodala mluvčí.