Mimořádná výluka kvůli havárii trvamvajové trati v centru Prahy bude trvat týden

V centru Prahy bude od pátečního večera zhruba na týden přerušen provoz tramvají kvůli havárii trati ve Spálené ulici. Uzavřen bude pro tramvaje úsek Lazarská – Národní divadlo – Újezd. Linky číslo 2, 9, 18, 22, 23, 93, 97, 98 a 99 proto budou odkloněny a od pondělí budou některé z nich nahrazeny jinými linkami. Vyplývá to z oznámení na webu pražského Dopravního podniku.

Mimořádná výluka začne v pátek ve 20:00 a skončí zřejmě v pátek 14. září večer. Tramvaje budou místo objíždět po různých trasách, podrobný popis odklonových tras najdou lidé na webu dopravního podniku.

Mimo jiné bude přesunuta centrální přestupní zastávka nočních linek z Lazarské na Karlovo náměstí. Od pondělka budou dokonce linky 9, 22 a 23 zrušeny a nahrazeny nově zavedenými linkami 32 a 39. 

Linka číslo 32 bude jezdit po trase Sídliště Řepy - Anděl - Újezd - Malostranská - Pražský hrad - Malovanka - Vypich - Bílá Hora. Linka 39 povede po trase Spojovací - Biskupcova - Olšanské náměstí - Hlavní nádraží - Václavské náměstí - Lazarská - Karlovo náměstí - I. P. Pavlova - Náměstí Míru - Kubánské náměstí - Nádraží Strašnice - Nádraží Hostivař.

V sobotu 8. září a v pondělí 10. září budou pracovníci dopravního podniku v terénu poskytovat cestujícím informace o aktuálním dopravním spojení. Příčinou havárie je podle podniku závažné poškození kolejnic, které vylučuje další provoz. Příčinu poškození podnik neupřesnil.

Kvůli přerušení provozu ve Spálené ulici budou také zrušeny plánované výluky v Korunní, na Čechově náměstí a obratišti Černokostelecká.