Kolony a zpoždění městské dopravy. Návštěvníci veletrhů v Brně musejí být trpěliví

Kvůli nehodám, novým uzavírkám a začátku Mezinárodního strojírenského veletrhu byla doprava na dálnicích v okolí Brna i v samotném městě ve znamení kolon. Zpoždění patnáct minut měly i některé tramvaje, okružní autobusy až hodinu. Návštěvníci Mezinárodního strojírenského veletrhu se musejí obrnit trpělivostí i v následujících dnech.

Návštěvníky veletrhu přijíždějící ve směru od Olomouce na D1 u Rohlenky zdržela 10kilometrová kolona. Řidičům nepomohlo najet ani na některou z objízdných tras, i ty totiž byly ucpané. O nic lepší to nebylo ani při příjezdu do Brna z dálnice D2, kde dnes začala nová uzavírka. I tam se tvořily několikakilometrové kolony.

Parkoviště jsou plná, posílené tramvaje prázdné

Trpělivostí se museli návštěvníci obrnit i v okolí výstaviště při hledání parkovacího místa. Řidiče k parkovištím směrovali policisté.

Dopravní podnik města Brna nabízí v průběhu veletrhů zvýhodněné celodenní jízdenky za 45 korun. Posílil i tramvajové spoje. Ty ale byly první den veletrhu téměř prázdné. Zpoždění se jim ale nevyhnulo. „Tramvaje měly zpoždění v průměru patnáct minut, horší byla situace u autobusů, tam to bylo i půl hodiny až hodinu u okružních linek,“ řekla mluvčí Dopravního podniku Barbora Lukšová.

Pořadatelé veletrhu počítají, že by na výstaviště mělo dorazit kolem 80 tisíc lidí. Kvůli uzavírkám v Brně se dá očekávat, že bude dopravní situace v Brně podobná i v dalších dnech veletrhu.