Požár truhlářské dílny v Kunovicích ohrožoval sousední domy

Kunovice - Až s patnáctimetrovými plameny bojovali krátce po třetí hodině ranní hasiči v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Hořela tam truhlářská dílna. Hasiči hráli o čas – dílna stojí přímo v rodinné zástavbě a plameny ohrožovaly sousední domy.

„Museli jsme vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu a přivolat výškovou techniku, protože požár byl dost rozsáhlý,“ přiblížil zásah velící důstojník František Bečica. Na místě zasahovalo deset jednotek. Uhašení požáru trvalo jednu hodinu. Sousední domy hasiči před plameny uchránili, oheň se však následně proměnil v nepříjemný štiplavý dým.

Roman Pavlíček bydlí s rodinou v sousedním domku. Plameny doslova olizovaly okna, za kterými spaly malé děti. „Probudilo nás praskání střešní krytiny a dřeva. Když jsme zjistili, že vedle hoří, zavolal jsem hasiče a vyběhl s dětmi raději ven. Malý je v šoku ještě teď,“ popsal dramatické chvíle Pavlíček. Neskrýval přitom rozhořčení nad tím, že uprostřed rodinné zástavby má jeho soused povoleno provozovat truhlářskou dílnu.

Hasiči likvidovali požár v Kunovicích (zdroj: ČT24)

Majitele zhořelého domu jsme na místě nezastihli. Na spáleniště vyrazil vyšetřovatel, aby určil příčinu požáru. Oheň zničil dílnu, kanceláře, garáž a přístavbu se stroji. Hasiči předběžně odhadli škodu na 1,5 milionu korun.