Další zpoždění: Nové haly v Karlových Varech se cestující dočkají až na jaře

Cestující zatím čekají venku - na zimu slibuje SŽDC mobilní čekárnu (zdroj: ČT24)

Už od letošního jara měli cestující v Karlových Varech využívat nové vlakové nádraží. Stavba ale kvůli špatnému podloží nabrala zpoždění. Teď se navíc termín otevření Horního nádraží znovu odsouvá, nově až na březen 2017. Cestující tak další zimu čekají jen provizorní podmínky.

Tentokrát jsou opravy zpožděné kvůli staré dokumentaci: „Ukázalo se, že kanalizační řád je ve zcela jiných místech, než jak byl zakreslen v dokumentaci, která byla k dispozici,“ vysvětluje zástupce firmy Skanska Ondřej Svatoň. Stavební firma zaplatí podle smlouvy za zdržení penále, které se odhaduje na několik set tisíc korun.

Demolice Horního nádraží začala loni v září, kdy ho od Českých drah převzala Správa železniční dopravní cesty. Jenže pro cestující to zároveň znamená provizorium a čekání na vlak venku. I když pro letošní zimu slibuje SŽDC zlepšení: „Pro zimní období zřídíme mobilní vytápěnou čekárnu,“ dodává mluvčí této organizace Kateřina Šubová.

Ta zároveň dodává, že se má nádraží pro cestující otevřít od března 2017. Starou provizorní budovu nahradí moderní prosklená hala za téměř 80 miliónů korun. Po její dostavbě ještě čeká Horní nádraží úprava nástupišť a kolejiště nebo stavba podchodů.