Auto se srazilo s karavanem, blokovaly cestu k moři

Boršov nad Vltavou (Českobudějovicko) – Následky vážné nehody dvou osobních aut celé dopoledne blokovaly státní silnici z Českých Budějovic na hranice s Rakouskem. Tah využívaný například k cestám do Chorvatska či Itálie byl neprůjezdný u Boršova nad Vltavou. Objízdná trasa vedla po souběžné silnici třetí třídy na Kamenný Újezd.

U Boršova nad Vltavou se již ráno srazilo osobní auto s karavanem, havarovaná vozidla zůstala na silnici tak, že nebylo možné objet je. Následky pro posádky havarovaných vozidel jsou méně závažné, než naznačovaly první informace – zranění podle mluvčí hasičů Venduly Matějů utrpěl pouze jeden člověk. Hasiči ho museli z havarovaného auta vyprostit. Silnice I/3 byla po nehodě uzavřena několik hodin.

Silnice z Českých Budějovic na rakouské hranice patří k nejvytíženějším jihočeským komunikacím a současně nejnebezpečnějším – právě na něm došlo i k jedné z nejtragičtějších nehod v české historii, když u Nažidel havaroval zájezdový autobus. Výhledově má vést na hranice dálnice D3, ale její stavba ještě nezačala. Ředitel jihočeské správy Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Ouředník při nedávném otevření jiné části této dálnice odhadl, že na hranice by mohla vést za deset let.