Matuška spočinul v blízkosti Buriana a Wichterleho

Praha - Na pražském Vyšehradě byla dnes v pravé poledne uložena urna s popelem Waldemara Matušky. Smutečního aktu se zúčastnila vdova Olga Matušková, která přišla v doprovodu syna Waldemara a nevlastního syna Miroslava. Pietnímu aktu přihlíželi i zpěvačka Helena Vondráčková s manželem Martinem Michalem, producent Petr Kratochvíl s manželkou Pavlínou Baburkovou a další přátelé zesnulého zpěváka. Na hřbitov se dostavilo i několik desítek fanoušků. Hrob je ve stejném oddělení jako hrob Vlasty Buriana, kterého Matuška miloval, a Otto Wichterleho, za kterým podle Matuškové zpěvák chodil, když dával dohromady stroje na výrobu kontaktních čoček.

Urna byla uložena za doprovodu zvonů místního kostela přesně v poledne. Hrob, zatím označený pouze číslem 63, pokrývá několik věnců přinesených ze čtvrtečního obřadu na Žofíně a desítky stuh. Některé věnce Matušková s doprovodem položila i na nedaleké hroby Buriana, Wichterleho a k náhrobku političky Milady Horákové. V nejbližším okolí mají své hroby například i herec Jára Kohout, fotbalista Josef Bican, hudební skladatel Jiří Malásek nebo básníci František Hrubín a Karel Hynek Mácha.  

Na vyšehradském hřbitově není možné kvůli nedostatku místa pohřbívat těla zemřelých, ale pouze urny s popelem. Hrob není dost velký na to, aby se do něj vešly všechny květinové dary. Olga Matušková se proto rozhodla květiny darovat na výzdobu pohřebiště lidí popravených za komunistického režimu v Motole.

Oblíbený zpěvák si nepřál být pohřben na Floridě, ale doma v Čechách. Jako důvod podle své manželky v žertu uváděl, že na Floridě je vlhká zem a on má strach, že by se nachladil a dostal revma. Poslední rozloučení se uskutečnilo ve čtvrtek na pražském Žofíně.

V sobotu 20. června zpravodajský kanál ČT24 odvysílá v 10:05 a 16:05 dvouhodinový speciál z posledního rozloučení s W. Matuškou, včetně vystoupení přátel, kteří přišli do Studia 6 na zpěváka zavzpomínat.