Klip týdne: Lady Gaga nadává na lásku a ohlašuje novou desku

„Stará dobrá“ Lady Gaga je zpět. Se svou novinkou Stupid Love, jež je předzvěstí chystaného alba,  představila tento týden americká popová zpěvačka i nový vidoeklip.  A nechybí v něm tanec, latex ani řetězy.

Poté, co Lady Gaga zazářila nejen na poli hudebním, ale i filmovém, vrhla se zpěvačka do práce na novém albu. A zatímco na plátně předvedla i jinou polohu a všechny, co o tom dosud pochybovali, definitivně přesvědčila o svém pěveckém umu a talentu, s novým singlem už je to zase ta „strará známá“ Lady Gaga – přesně tak, jak ji většina jejích „Little Monsters“ zbožňuje nejvíc. 

Zpěvačka, jež si libuje ve výstřední, až bizarní módě, dává průchod své zálibě i ve svých vizuálech. Ani v novince tak nechybí spousta latexu, řetězů a roztodivných kostýmů. Děj je zasazen do jakési neznámé krajiny ve stylu sci-fi, čemuž odpovídá i celá choreografie. A samozřejmě se tančí – hodně tančí. 

Po textové stránce nejde o nic náročného a tomu odpovídá i hudební doprovod. Skladba je jednoduchá, chytlavá a působí na první dobrou – přesně v duchu elektro-popu. Svou melodií lehce připomíná Born This Way, jež válcovala hitparády před devíti lety.  

Zajímavostí je, tedy krom toho, že se jedná o první oficiální singl z chystaného šestého studiového alba, že celý videoklip natočila zpěvačka na iPhone, jak uvedla na svém Twitteru. Novinka ponese název Chromatica a v době vydání článku její datum vydání nebylo známo. Později však zpěvačka na svých sociálních sítích uvedla datum 10. dubna. 

Stefani Joanne Angelina Germanotta (*28. března 1986 New York City, New York) je americká textařka, zpěvačka, herečka a producentka italského původu vystupující pod pseudonymem Lady Gaga. Proslavila se svým debutovým albem The Fame (2008) a singly „Just Dance“ a „Poker Face“. K roku 2015 byla zapsána třinácti výkony v Guinnessově knize rekordů, obdržela několik Cen Grammy, hudebních ocenění MTV, Zlatý glóbus za roli hraběnky v seriálu American Horror Story: Hotel a několik nominací na Oscara, především za film Zrodila se hvězda. Toho si nakonec odnesla za Nejlepší píseň (Shallow). 

Diskografie:
2008 − The Fame
2009 − The Fame Monster
2011 − Born This Way
2013 − ARTPOP
2014 − Cheek To Cheek (s Tony Bennettem)
2016 − Joanne
2018 – A Star Is Born
2020 (??) – Chromatica

Zdroj: Wikipedia

Lady Gaga
Zdroj: ČT24/Cosmopolitan/Kenneth Willardt