Klip týdne: 5 Seconds of Summer se zakousnou a nepustí

Australští poprockeři 5 Seconds of Summer představili tento týden videoklip ke skladbě Teeth. V novém temném vizuálu režiséra Thibauta Duverneixe experimentují nejen hudebně, ale i sami se sebou.

Mluvíš krásně, ale tvoje srdce má zuby

Videoklip popisuje podivný experiment, jemuž se podrobí jednotliví členové kapely. Ten se totiž zvrhne v psychedelickou výpravu do jejich myslí, v níž jsou konfrontováni se svými vlastními démony. Skladba samotná pak popisuje „toxický vztah“ dvou lidí a podílel se na ní i Tom Morello z kultovních Rage Against The Machine, jenž jí propůjčil svůj kytarový um.

„Teeth zachycuje duši 5 Seconds of Summer a já opravdu věřím, že je to jedinečná píseň pro nás jako kapelu a v současné době nezní jako nic jiného. Je to moje oblíbená píseň a nemůžu se dočkat, až ji lidé uslyší,“ říká zpěvák Luke Hemmings o novince, která bude též součástí soundtracku k nové řadě populárního seriálu stanice Netflix 13 reasons why

„Naší misí je být lidovou kapelou. Takovou, která má širokou škálu různých druhů hudby, ohýbá žánry a také je velmi sebevědomá v tom, co produkuje. Chceme být všestrannou pop-rockovou kapelou,“ popisuje Hemmings vizi dalšího směřování. 

Kapela byla také nominována na nejlepší skupinu v rámci MTV Video Music Awards, jež proběhne v pondělí 26. srpna.

5 Seconds of Summer (zkráceně 5SOS) je australská pop-rocková kapela, která vznikla v Sydney. Kapelu tvoří Luke Robert Hemmings (zpěv, kytara), Michael Gordon Clifford (kytara, zpěv), Calum Thomas Hood (basová kytara, zpěv) a Ashton Fletcher Irwin (bicí, zpěv).
5 Seconds of Summer vznikli v roce 2011, kdy Luke Hemmings začal nahrávat coververze na svůj YouTube kanál Hemmo1996. Michael Clifford a Calum Hood, kteří chodili do stejné školy (Norwest Christian College), se s ním později spojili a své coververze nahrávali pod jménem 5 Seconds of Summer. Cover hitu „Next to You“ Chrise Browna a Justina Biebera a Bruna Marse obdržel přes 3,3 milionu zhlédnutí (říjen 2016). Za den vzniku kapely v kompletním složení sami považují 3. prosinec 2011, kdy odehráli svůj vůbec první společný koncert, a to v hotelu Annandale na stejnojmenném předměstí Sydney. Na popularitě získali z velké části díky skupině One Direction, která je jako předskokany přizvala na turné Take Me Home Tour.
V únoru roku 2014 vydali svůj debutový singl (pod nahrávací smlouvou, jiné vydali už dříve sami) „She Looks So Perfect“, který se uchytil na prvních příčkách v zemích jako Nový Zéland, jejich domovské Austrálii, Irsku či Spojeném království. Jejich první album, nesoucí název kapely, vyšlo v červnu 2014.
V roce 2015 pak vydali své druhé album Sounds Good Feels Good, se kterým vyjeli na turné Sounds Live Feels Live. V tentýž rok vydali svůj vlastní film jménem How Did We End Up Here, který zaznamenává historii kapely a záznam koncertu ze stadionu Wembley.
15. července 2016 vydali píseň „Girls Talk Boys“ k filmu Krotitelé duchů.
V roce 2018 nazpívali na počest Freddieho Mercuryho cover písně „Killer Queen“ od britské skupiny Queen.

Diskografie:
5 Seconds of Summer (2014)
Sounds Good Feels Good (2015)
Youngblood (2018)

Zdroj: Wikipedia

5 Seconds of Summer
Zdroj: ČT24/Facebook 5 Seconds of Summer