V Šumperku srazil řidič dva chodce

Šumperk - Mladý pětadvacetiletý řidič srazil ve čtvrtek v Šumperku dva chodce. Prvního srazil na přechodu a druhého na chodníku. Chodec, který šel po přechodu, utrpěl podle lékařů vážné zranění nohy, uvedl šumperský policejní mluvčí Miloslav Svatoň. Jeho kolegové dále vyšetřují nehodu, při které ve středu v Šumperku motorista narazil do cyklistky s dítětem.

Vážná čtvrteční dopravní nehoda se stala v křižovatce ulic Temenická, Anglická a Sluneční. Podle policie řidič přehlédl chodce vstupujícího na přechod. „Ve chvíli, kdy si ho všiml, začal brzdit, ale vzhledem k nepřiměřené rychlosti již nedokázal před chodcem zastavit, proto strhl řízení vpravo, přičemž zavadil o nohu chodce. Vůz dále vyjel na chodník, kde byl pravým zpětným zrcátkem zachycen další chodec,“ uvedl mluvčí.

Řidič vystoupil z vozu a hovořil s oběma muži. Chodec zachycený na chodníku mu prý řekl, že není zraněný, a odešel. „S chodcem zachyceným na přechodu se však nedokázal domluvit, neboť muž je hluchý a špatně se vyjadřuje. Vzhledem k tomu, že odešel, si řidič myslel, že je v pořádku a odjel,“ doplnil Svatoň. Muž však utrpěl vážné zranění nohy.

Další nehoda s těžkým zraněním se stala v Šumperku ve středu v křižovatce ulic Havlíčkova a Vančurova. Dvacetiletý řidič při odbočování nedal přednost cyklistce, která jela na kole se svým tříletým synem. Žena utrpěla těžké zranění, dítě se zranilo lehce.