V Libereckém kraji bude na železnici také více spojů

Liberec - V Libereckém kraji přibudou s novým jízdním řádem od 14. prosince vlaky do Jizerských hor a Krkonoš, zlepší se i spojení do sousedních krajů Středočeského a Ústeckého. České dráhy přidaly další dva páry rychlíků na trati z Prahy přes Turnov do jizerskohorského střediska Tanvald. Vlaky tak budou na trati jezdit každé dvě hodiny, sedmkrát denně v každém směru, řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Zlepší se také spojení z Českolipska směrem na Kolín, kde přibyly tři nové rychlíky na trati z Rumburku přes Doksy na Nymburk a denně jich tam bude jezdit v každém směru pět. Dva nové rychlé spoje zlepší i cestu z Liberce přes Českou Lípu do Ústí nad Labem. Nové jízdní řády také upravily odjezdy některých vlaků třeba do Prahy a Drážďan, cílem je lepší návaznost na přípoje.

Nové jízdní řády ale zlepší i spojení mezi Libercem a Frýdlantským výběžkem, kde přibudou dva nové dopolední spoje. Vlaky tak budou mezi Libercem a Frýdlantem jezdit každou hodinu. Dva nové dopolední spoje přibudou od 14. prosince také na trati z nedaleké Raspenavy a do Nového Města pod Smrkem.