Řidič nechal odstavené auto na přejezdu, policisté ho dopadli

Přerov - Přerovským policistům se podařilo dopadnout řidiče osobního auta Škoda Favorit, do kterého v úterý ráno na železničním přejezdu u Polomi na Přerovsku narazil nákladní vlak. Pětatřicetiletý muž nechal vůz v kolejišti a utekl. Policistům vypověděl, že měl defekt. Trestu se však nevyhne. Podle policistů neměl vůbec za volantem co dělat.

„Řidič z Přerovska policistům potvrdil, že byl ve vozidle sám, jiné osoby tam nebyly a zranění žádné neměl. Uvedl, že měl na autě defekt, nemohl s vozidlem vyjet, proto ho tam ponechal a odešel,“ doplnila přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté nehodu vyšetřují pro přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti a pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Řidiči bylo odňato řidičské oprávnění z důvodu dovršení 12 bodů v registru řidičů, proto nemůže řídit,“ upřesnila Urbánková.

K nehodě došlo v úterý ráno kolem páté hodiny. Řidič jel s vozem Škoda Favorit od obce Polom na Lučice. Auto zastavil v prostoru kolejiště na železničním přejezdu a z místa utekl. Do škodovky poté narazila lokomotiva nákladního vlaku, který jel z Hranic na Ostravu. Při nehodě se nikdo nezranil a škoda byla vyčíslena na 60 000 korun. Na úseku, který leží na páteřní trati Praha - Ostrava, byl v úterý dopoledne dočasně zastaven provoz.