Praha má opět přímé letecké spojení se švédským Göteborgem

Praha - Praha má ode dneška znovu po roční přestávce přímé letecké spojení se švédským Göteborgem. Zajišťovat ho bude nízkonákladová společnost City Airline, oznámila mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí. Do loňského jara létala z Prahy na západní pobřeží Švédska ještě společnost FlyMe Sweden, která však vyhlásila bankrot.

Do Göteborgu budou třikrát týdně, ve středu, pátek a neděli, létat stroje typu Embraer 135 a Embraer 145 pro 47, respektive 49 pasažérů. Linku bude společnost City Airline provozovat ve spolupráci s aeroliniemi SAS, takže lety budou označeny kódy obou firem. Další spoje z Prahy do Švédska míří do hlavního města Stockholmu, kam létají ČSA, SAS a Sterling.dk.

Göteborg je jednou ze sedmnácti novinek letošního letního letového řádu. Většinou však jde o nepravidelné lety cestovních kanceláří do dovolenkových destinací. Pravidelné lety míří nově například do Rostova na Donu, Štrasburku nebo Tbilisi. Celkem se nyní létá z Prahy do 124 měst v 51 zemích světa. Letní řád platí od 30. března do 25.října.