Policie zadržela podezřelou z vraždy provozní nočního klubu

České Budějovice - Jihočeská policie zadržela ve čtvrtek večer na Jihlavsku třiadvacetiletou Ivanu Hrabcovou, kterou podezírá z vraždy provozní nočního klubu v Jindřichově Hradci. Hrabcová údajně 16. září v ranních hodinách v nočním klubu na osmačtyřicetiletou ženu zaútočila bodnou zbraní. Provozní po převozu do nemocnice na následky zranění zemřela. Policie od té doby po Hrabcové pátrala.

Třiadvacetiletou ženu hledala od minulého týdne dokonce i rakouská policie. Hrabcová se totiž v minulosti pohybovala v prostředí rakouských nočních klubů a také její klienti bývali často z této země.

Podle informací jihočeské policie se však Hrabcová celou dobu schovávala na jednom místě a prakticky jej neopouštěla. „Proto nebylo úplně snadné ji najít,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Policie zadržela společně s Hrabcovou ještě další dvě osoby, po kterých pátrala kvůli jiné trestné činnosti. Skrývaly se společně s ní.

Třiadvacetiletou ženu od dnešního rána vyslýchají kriminalisté v Českých Budějovicích. Státní zástupce v nejbližších hodinách rozhodne o tom, zda Hrabcová zamíří do vazby.