Policie hledá řidiče, který smrtelně zranil chodce

Prostřední Bečva (Vsetínsko) - Policie hledá řidiče, který v neděli v noci na silnici v Prostřední Bečvě na Vsetínsku srazil chodce a pak z místa nehody ujel, aniž zraněnému muži poskytl pomoc. Devětadvacetiletý chodec při srážce utrpěl vážná zranění, kterým o několik hodin později v nemocnici podlehl, informovala o tom mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová.

Muž šel po silnici od restaurace Zavadilka v Prostřední Bečvě směrem k obci Dolní Bečva, kde do něj narazilo neznámé auto. Chodec zůstal ležet na cestě a šofér z místa nehody odjel. „Událost policistům oznámil až řidič taxislužby, který uvedeným místem projížděl o několik minut později. Ten také přivolal rychlou záchrannou službu,“ dodala Brousilová.

Policie žádá případné svědky události nebo řidiče, kteří bezprostředně po střetu přijeli k místu nebo by mohli podat k uvedené nehodě jakékoliv svědectví, aby předali informace na lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně. Zemřelý chodec je letos třetí obětí dopravních nehod na Vsetínsku.