Nehoda kamionů zkomplikovala provoz na D1 u Velkého Beranova, po dálnici pobíhala prasata

Jihlava - Dálnici D1 se po srážce kamionu a Avie na 118. kilometru u Velkého Beranova podařilo plně zprůjezdnit až odpoledne po třetí hodině. Jedno nákladní auto tam převáželo živá prasata a převrátilo se po havárii na bok u středových svodidel. Než se hasičům a veterinářům podařilo prasata odchytit, musel být provoz na dálnici na půl hodiny úplně zastaven. Řidiči kamionů nejsou zraněni, po nehodě ale srazil další projíždějící vůz zasahujícího policistu.

„Utrpěl otevřenou zlomeninu čéšky a skončil na chirurgii jihlavské nemocnice,“ řekl ředitel záchranářů Lukáš Kettner.

Bezprostředně po nehodě projížděla kolem místa hlídka cizinecké policie, jejíž posádka okamžitě začala regulovat dopravu. „Zatímco jeden z policistů dával znamení červeným světlem pro zastavení vozidla, byl sražen projíždějícím autem, které z místa dopravní nehody ujelo. Policista naštěstí neztratil vědomí a křikem přivolal kolegu, který mu poskytl první pomoc a přivolal záchranku,“ uvedla mluvčí policie Jitka Lukášová. V současné době je po operaci.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Asi dvě hodiny po nehodě se policistům přihlásil pětatřicetiletý řidič Škody Superb, který pravděpodobně policistu srazil. V současné době je vyslýchán na policii, dodala mluvčí.

Nákladní automobil, jehož řidič havaroval přes středová svodidla, převážel přibližně 170 jatečných prasat. Převrátil se na bok a prasata pak pobíhala po dálnici. Hasičům se je podařilo rychle pochytat.