Mladá řidička nepřežila nehodu na Vsetínsku

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) - Třiadvacetiletá řidička osobního auta Opel Vectra zahynula dnes dopoledne při havárii u Valašského Meziříčí na Vsetínsku. Její o dva roky starší spolujezdec byl v kritickém stavu s vážným zraněním hlavy a dalšími mnohačetnými zraněními převezen do ostravské nemocnice, uvedl mluvčí krajské záchranky Petr Olšan. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Podle mluvčí vsetínské policie Ludmily Brousilové mladá řidička přejela z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetla s nákladním vozidlem Iveco. Silnice I/57, která je hlavním tahem z Valašského Meziříčí na Vsetín, byla v důsledku srážky přibližně tři hodiny uzavřena a doprava vedla po objízdných trasách. Na místě zasahoval také vrtulník záchranářů.

Hasiči na místě vyprošťovali dva zraněné z osobního auta. Mladá řidička bohužel svým zraněním podlehla. Hasiči souběžně zabezpečili samotné místo nehody a provedli také protipožární opatření.

Během několika dní se ve Zlínském kraji stala již třetí tragická nehoda. O  prodlouženém velikonočním víkendu zemřel nejprve u Medlovic na Slovácku osmnáctiletý mladík, o den později při nehodě u Kelče na Valašsku zahynul čtyřiadvacetiletý muž.