Ředitel Dopravního podniku Mostu a Litvínova zůstává ve funkci i přes výtky jednoho z měst

Litvínov chce odvolat ředitele dopravního podniku (zdroj: ČT24)

Ředitelem Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova zůstane Daniel Dunovský. Představenstvo společnosti vlastněné oběma městy nevyhovělo návrhu Litvínova na jeho odvolání kvůli nezvládnuté přípravě rekonstrukce tramvajové trati.

Modernizace tramvajové trati mezi oběma městy za sedm set milionů korun, z čehož 470 milionů má pokrýt dotace, je v posledních letech největší investicí dopravního podniku obou měst. Stavbaři při práci narazili na dva mostky, které bude nutné kvůli jejich špatnému stavu zřejmě strhnout a postavit nové.

Kvůli zpoždění prací vedení dopravního podniku jedná o změně harmonogramu projektu tak, aby podnik nepřišel o státní dotaci. Litvínov vytýká řediteli, že manažersky investici nezvládl, přestože se připravuje už od roku 2013.

Litvínovská starostka Kamila Bláhová (ANO) řekla, že dopravní podnik město Litvínov dlouhodobě neinformuje a komunikace je nevyhovující. Primátor Mostu Jan Paparega (ProMOST) už dříve uvedl, že k odvolání ředitele nevidí důvod a že informace od podniku dostává.

Zaměstnanci se za ředitele postavili

Dopravní podnik zaměstnává zhruba čtyři sta lidí. Více než polovina z nich podepsala petici za ponechání Dunovského ve funkci. Někteří z nich se v pondělí sešli v sídle podniku, kde představenstvo zasedalo. 

Rekonstrukce tramvajové trati mezi Mostem a Litvínovem začala v dubnu 2021. Opravy jsou rozděleny do dvou etap, letos by se měla dokončit opravy trati ze Záluží směrem do Mostu. Příští rok by měla stavba pokračovat od Záluží do Litvínova.