TÉMA

Tu-95

Ruské údery na Ukrajině zabily nejméně osmnáct lidí. Zásahy hlásí Kyjev, Charkov a Pavlohrad

Ruské síly během úterního rána podnikly další rozsáhlé vzdušné útoky na řadu měst na Ukrajině včetně Kyjeva a Charkova. Zabily nejméně 18 a zranily na 130 lidí, vyplývá z oznámení ukrajinských úřadů a představitelů. Rusko tvrdí, že provedlo přesně mířené údery na objekty ukrajinského obranného průmyslu. V úterý večer na Chersonskou oblast dopadlo dalších šest bomb, výbuchy si vybraly jednu oběť.
23. 1. 2024Aktualizováno23. 1. 2024, 12:04|

Rusko poslalo na Kyjev v prvních hodinách nového roku desítky dronů

V Kyjevě a okolí byly v noci slyšet výbuchy a po celé Ukrajině se opět rozezněly sirény varující před leteckým útokem. Ukrajinská armáda oznámila, že její protivzdušná obrana v noci na neděli sestřelila 45 íránských dronů Šáhed, které Rusko používá ke vzdušným útokům. Jen nad Kyjevem byly zničeny přes tři desítky vzdušných cílů.
1. 1. 2023Aktualizováno1. 1. 2023, 21:48|

Při pádu ukrajinského dronu na ruskou leteckou základnu Engels zemřeli tři vojáci, uvedla Moskva

Pád vraku sestřeleného ukrajinského dronu na leteckou základnu Engels v ruské Saratovské oblasti si vyžádal životy tří vojáků, podle ruských tiskových agentur to v pondělí oznámilo ruské ministerstvo obrany. Letecká technika dle něj poškozena nebyla. Základna je od frontové linie na Ukrajině vzdálená stovky kilometrů. Ukrajinská a ruská média předtím informovala o výbuších na této letecké základně. Kyjev se k incidentu nijak nevyjádřil, mluvčí ukrajinského letectva nicméně uvedl, že jde o důsledek ruské agrese vůči Ukrajině.
26. 12. 2022Aktualizováno26. 12. 2022, 12:21|