TÉMA

Strašnická

Místo metra jezdí v centru Prahy autobusy. Přestupování zdrží cestující i o čtvrt hodiny

Na deset až patnáct minut odhadují cestující zdržení vznikající kvůli přestupování z metra C, které má v centru Prahy výluku, do náhradních autobusů. Dopoledne bylo ještě větší, protože autobusy nabíraly zpoždění, kolem poledne se již podařilo provoz stabilizovat. Metro C nebude jezdit mezi stanicemi Vltavská a I. P. Pavlova celé Velikonoce. Výluka je zároveň i na lince A mezi stanicemi Náměstí Míru a Strašnická, kde místo metra jezdí tramvaje.
7. 4. 2023Aktualizováno7. 4. 2023, 12:35|

Linky pražského metra A a C jezdí do neděle s výlukami

Cestující v pražské městské dopravě musí od čtvrtka počítat s výlukami v části linek metra A a C. Důvodem je oprava tratí. Kvůli ní do neděle nepojedou na trase C vozy mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc a na lince A mezi zastávkami Strašnická a Depo Hostivař. Vyplývá to z informací na webu dopravního podniku. Výluky začaly se zahájením provozu zhruba v půl páté ráno a skončí o půlnoci z neděle na pondělí.
17. 11. 2022|

Metro čeká v období prodlouženého víkendu výluka. Částečně nepojede na trasách A a C

Cestující v pražském metru čeká od svátku 17. listopadu do neděle 20. listopadu výluka ve dvou úsecích metra – důvodem je oprava tratí. Odstávka se týká úseku na trase A od Strašnické do stanice Depo Hostivař. Té bude navíc předcházet výluka mezi Skalkou a Depem Hostivař, jež začne už ve středu 16. listopadu. Na trase C pak bude přerušen provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.
4. 11. 2022|