TÉMA

Robin Wrightová

Filmový průmysl ještě řídí muži ze staré školy, ale už začal nový život, nepochybuje Robin Wrightová

Americká herečka Robin Wrightová je pro mnohé diváky především manipulativní Claire ze seriálu Dům z karet, případně Jenny z filmu Forrest Gump. Jako host filmového festivalu v Karlových Varech si ale pro promítání vybrala fantasy ze svých hereckých začátků Princezna Nevěsta. V rozhovoru pro ČT mluvila také o své druhé, méně známé profesi – režírování, a o postavení žen ve filmovém průmyslu.
8. 7. 2023|

Do Varů přijela Jenny z filmu Forrest Gump. Herečka Wrightová převezme cenu prezidenta festivalu

Do Karlových Varů přijela ve středu odpoledne americká herečka Robin Wrightová, známá především jako Jenny z filmu Forrest Gump. Na Mezinárodním filmovém festivalu převezme v sobotu cenu prezidenta KVIFF. V pátek uvede film Princezna Nevěsta, ve kterém ztvárnila jednu z hlavní rolí a který se stal velmi populárním.
6. 7. 2023|

Začal festival ve Varech. Na úvod převzali ceny Russel Crowe a Alicia Vikanderová

V Karlových Varech začíná sedmapadesátý filmový festival. Připraven je na „baťůžkáře“ i filmové hvězdy. Na úvod dorazily dvě z hlavních tváří festivalu Russell Crowe a Alicia Vikanderová, kteří převzali během slavnostního zahájení čestná festivalová ocenění. Největší pozornost ale patří filmům, hlavní cenu – Křišťálový glóbus – můžou letos získat i dva zástupci české kinematografie. Vítězové budou známi v sobotu 8. července.
30. 6. 2023Aktualizováno30. 6. 2023, 19:10|

PŘEHLEDNĚ o MFF v Karlových Varech: doprava, ubytování, vstupenky a mimofilmová lákadla

V Karlových Varech startuje 57. ročník mezinárodního filmového festivalu. V 18:00 proběhne slavnostní zahájení ve velkém sále Hotelu Thermal, kde mimo jiné převezme oscarový herec Russell Crowe Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. I proto míří do lázeňského města nespočet návštěvníků, pro které je připraven bohatý program. Jak se v současnosti do Varů dopravit? Kde zaparkovat? Kde se ubytovat a co všechno je pro filmové nadšence připraveno?
30. 6. 2023|

Na závěr filmového festivalu ve Varech přijede Robin Wrightová

K držitelům čestných ocenění z letošního filmového festivalu v Karlových Varech přibylo jméno Robin Wrightové. Americká herečka a režisérka, známá mimo jiné ze seriálu Dům z karet, obdrží na závěr sedmapadesátého ročníku Cenu prezidenta festivalu. Už dříve Vary oznámily, že očekávají také příjezd Russella Crowea, Ewana McGregora či Alicie Vikanderové.
20. 6. 2023|

Indiana Jones omládne díky umělé inteligenci. Filmaři si s takovými úpravami pohrávají s různou úspěšností

V létě se osmdesátiletý herec Harrison Ford vrátí jako Indiana Jones, jenž se jako pomlácený, ale neohrožený archeolog naposledy ukázal před patnácti lety. V pátém snímku ze série s podtitulem Nástroj osudu se ale objeví i s vizáží, jakou měl ve snímku Dobyvatelé ztracené archy v osmdesátých letech. Trikaři totiž jeho tvář digitálně omladili pomocí nové technologie, v níž jim prý pomohla i umělá inteligence (AI). Takových filmů prý bude přibývat.
10. 2. 2023|