TÉMA

Proděkan

Ševčík budil kontroverze už modrým majákem, nověji výstupy na demonstracích

Někdejší děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické (VŠE) Miroslav Ševčík opět míří do vedení fakulty – bude proděkanem pro ekonomiku. Akademický senát fakulty v pátek potvrdil návrh děkanky Adély Zubíkové. Z pozice šéfa fakulty ho přitom loni v prosinci odvolal rektor Petr Dvořák. Svými vystoupeními a výroky podle něj dlouhodobě poškozuje dobré jméno školy. Proti tomuto rozhodnutí se Ševčík vymezuje, proti odvolání podal i správní žalobu.
28. 6. 2024|

Ševčík bude proděkanem pro ekonomiku, akademický senát souhlasil

Proděkanem pro ekonomiku Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze bude bývalý děkan Miroslav Ševčík. Akademický senát souhlasil se záměrem děkanky Adély Zubíkové jmenovat proděkany. Na pozici proděkana pro vědu a svého statutárního zástupce navrhla děkanka Miroslava Vacuru. Zubíková při představení kandidátů řekla, že chce zachovat na fakultě kontinuitu. Návrh považuje za kompromisní řešení, jelikož nenavrhla Ševčíka na svého statutárního zástupce. Funkční období nových proděkanů začne 1. července.
28. 6. 2024Aktualizováno28. 6. 2024, 12:01|

Zemřel politolog a vysokoškolský pedagog Bořivoj Hnízdo

Zemřel politolog a vysokoškolský učitel Bořivoj Hnízdo, bylo mu 70 let. Na webu o tom informovala Fakulta sociálních věd (FSV) Univerzity Karlovy, kde léta přednášel a v letech 2003 až 2010 působil jako ředitel Institutu politologických studií (IPS). Poslední rozloučení se uskuteční ve středu 4. května v Písecké bráně.
2. 5. 2022|