TÉMA

Okresní soud v Lounech

Zaměstnanec lounského soudu zpronevěřil podle policie šestnáct milionů korun

Policie zahájila trestní stíhání zaměstnance Okresního soudu v Lounech, který podle ní zpronevěřil soudní peníze. Celkově si na své bankovní účty převedl více než šestnáct milionů korun, trestnou činnost páchal přes čtyři a půl roku. Sdělil to mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Ministerstvo spravedlnosti k věci uvedlo, že byla selháním jednotlivce, ne systémovou chybou.
20. 3. 2024|

V případu nelegálního obchodování se zbraněmi padly podmíněné tresty. Odsouzení prodávali také samopaly

Okresní soud v Lounech schválil dohody o vině a trestu v případu sedmi obchodníků s nelegálními zbraněmi. České televizi to sdělil soudce lounského soudu Jan Jouza. Obvinění v případu padlo už v roce 2018. Policie předtím skupinu rok sledovala, prodávat měli mimo jiné i samopaly nebo dělostřelecké granáty. Podle kriminalistů si obchodníci prodejem vydělali 1,2 milionu korun.
15. 11. 2022|

Řidič, který havaroval u Blšan s autobusem plným studentů, dostal podmínku

Okresní soud v Lounech rozhodl o čtyřleté podmínce a čtyřletém zákazu činnosti pro řidiče Michala Babulíka, který před dvěma lety havaroval u Blšan na Podbořansku s patrovým autobusem plným studentů gymnázia. Několik lidí se tehdy vážně zranilo. Šofér uznal vinu a uvedl, že skutku lituje. Už v minulosti byl několikrát trestán mimo jiné za jízdu autem pod vlivem alkoholu. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání.
16. 2. 2022|