TÉMA

Očkování proti COVID-19

Vakcíny proti covidu zřejmě budou i pro malé děti. Evropská léková agentura to doporučila

Evropská léková agentura doporučila ke schválení vakcíny proti covidu-19 firem Pfizer a Moderna pro děti od šesti měsíců. Doteď se mohly očkovat děti od pěti let. Rozšíření doporučení předcházelo testování u dětí, v obou případech menších dávek. Obě vakcíny ukázaly účinnost srovnatelnou s tou u vyšších věkových skupin. O konečném schválení teď rozhodne Evropská komise.
19. 10. 2022Aktualizováno19. 10. 2022, 17:51|

Státní zástupce obžaloval Janu Peterkovou za lži o úmrtích seniorů po očkování

Za šíření poplašné zprávy o údajných úmrtích seniorů po očkování proti covidu-19 půjde Jana Peterková k soudu. Na dotaz ČT to uvedla Blanka Valsamisová z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4. Policisté obvinili Peterkovou v lednu za šíření dezinformací o úmrtích seniorů po očkování proti covidu-19 i za výroky, že Česko obsadí vojska NATO s cílem vyhladit Čechy. Hrozí jí až osmileté vězení.
27. 9. 2022|

Pravděpodobnou souvislost s očkováním proti covidu má v Česku jedno úmrtí, oznámil SÚKL

Pravděpodobnou souvislost s očkováním proti covidu-19 má podle ředitele sekce registrací Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Tomáše Boráně jedno úmrtí v Česku. Šlo podle něj o trombózu a snížení počtu krevních destiček po podání vektorové vakcíny, kterými se letos už téměř neočkuje. Ústav prověřoval více než 170 úmrtí v časové souvislosti po očkování, trombózy se vyskytly i v zahraničí.
22. 6. 2022|