TÉMA

Kryštof Kintera

Chybí respekt k lidem, kteří dokáží realizovat velké věci ve veřejném prostoru, míní Gebrian

Architekturu vystudoval a nyní o ní učí, píše i točí. A pro řadu diváků právě on otevírá často bolavé otázky veřejného prostoru v Česku. Architektura má podle něj schopnost ovlivňovat vztahy. „Když vytvoříte nějaký dobře udělaný prostor, o který se navíc staráte, tak se lidi v něm také chovají jinak,“ sdělil Adam Gebrian v Interview ČT24, kde mluvil i o diskutovaných sochách umělce Davida Černého, které mají zdobit pražský obchodní dům Máj, o Vltavské filharmonii nebo vizi pro pražskou magistrálu.
6. 5. 2024|

Začíná stavba Dvoreckého mostu. Spojí Prahu 4 a 5

Pražský magistrát v úterý v Podolí slavnostně zahájil stavbu Dvoreckého mostu, který přes Vltavu propojí Prahu 4 a 5. Sloužit bude tramvajím, autobusům, cyklistům a pěším a budou po něm moci přejet záchranáři. Stavba potrvá 810 dní a vyjde na 1,075 miliardy korun. Sdělili to zástupci města a stavebníků. Podobu mostu vytvořili architekti z Tubes a Atelier 6. Postaví ho firmy Metrostav TBR, Strabag a Firesta Fisher.
13. 9. 2022|

Krize spustila zájem lidí kupovat umělecká díla. Pro potěchu ducha i jako investici do budoucna

Už třetím týdnem jsou zavřené galerie. Obchodníci se současným uměním ale říkají, že koronavirová krize probudila zájem lidí, kteří si chtějí nákupem obrazů zvelebit svoje domovy. Pro některé z nich jsou obrazy také investicí.
1. 11. 2020|