TÉMA

Imunitní reakce

Dvě třetiny pacientů s dlouhým covidem jsou ženy. Příčinou může být jiná imunitní reakce

Ženy tvoří téměř dvě třetiny pacientů, kteří trpí dlouhotrvajícími zdravotními komplikacemi v návaznosti na onemocnění covidem-19. Informoval o tom server Independent s odvoláním na studii, která se uskutečnila v několika zemích. Podle vědců by odlišná imunitní reakce na nemoc mohla být způsobena rozdíly mezi pohlavími.
14. 10. 2022|

Dívce selhávaly orgány, musela do umělého spánku. Po covidu se u dětí může objevit vážná imunitní reakce

U některých dětí se po prodělání koronavirové infekce objevuje vážná imunitní reakce. Častým příznakem je vedle teplot a zvracení srdeční selhání nebo zhoršení funkce plic a jater. Děti pak zpravidla putují na jednotky intenzivní péče a čeká je dlouhá rekonvalescence. V ostravské fakultní nemocnici dosud měli takových pacientů čtrnáct.
7. 3. 2021|

Posílíme zvláštní volební komise pro lidi v karanténě, slíbil Hamáček

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) slíbil, že jeho resort posílí kapacity mobilních volebních komisí, které umožní hlasovat lidem v karanténě. Tyto komise by měly být schopny navštívit 16 tisíc voličů v izolaci, předeslal vicepremiér. Čeští vědci úspěšně dokončili první fázi vývoje vakcíny proti novému typu koronaviru. Prototyp testovaný na hlodavcích je bezpečný a vyvolal imunitní reakci, píší středeční Lidové noviny.
23. 9. 2020Aktualizováno23. 9. 2020, 18:49|