TÉMA

Hulváky

Ostrava chce vrátit život do lesoparku Benátky. Mluví se o tom dvacet let a bude ještě nejméně dva další

Benátky na pomezí ostravské Nové Vsi a Hulváků byly za první republiky oblíbenou rekreační destinací s koupalištěm, rybníky a výletní restaurací. Od konce devadesátých let je to ale místo, pro které se nepodařilo najít využití. Současné vedení města chce dotáhnout do konce projekt z posledních let a lesopark znovu proměnit ve sportovně-odpočinkový areál.
10. 7. 2023|

Policie obvinila dva lidi v souvislosti se zakázkou ostravského obvodu

V souvislosti s veřejnou zakázkou ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky policie obvinila dva lidi. Ve čtvrtek kriminalisté zadrželi a vyslýchali prvního místostarostu obvodu Vladimíra Řezáče z hnutí Ostravak. Zda je mezi obviněnými, mluvčí Okresního státního zastupitelství Jiřina Navrátilová neupřesnila. Řezáč se k věci zatím nevyjádřil.
16. 5. 2022|

Policie zadržela místostarostu ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky

Policie ve čtvrtek zadržela prvního místostarostu ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky Vladimíra Řezáče z hnutí Ostravak. Podle starosty obvodu Patrika Hajduse (Nezávislí) policisté prohledali Řezáčovu kancelář a odnesli řadu dokumentů. Do kompetencí Řezáče na radnici spadal bytový a majetkový odbor.
13. 5. 2022Aktualizováno13. 5. 2022, 20:03|

Při výbuchu vojenské munice v Ostravě zemřel člověk. Policie evakuovala desítky lidí

V pátek ráno při výbuchu v místě výkopových prací v Ostravě - Mariánských Horách zemřel devětačtyřicetiletý muž, další se pak zranil. Explodovala stará vojenská munice, když jeden z pracovníků stavební firmy, která opravovala bytový dům, chtěl zřejmě leteckou pumu rozřezat v domnění, že jde o starou kanalizaci. Policie na místo musela přivolat pyrotechnika, řekla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Policisté také z okolních domů evakuovali zhruba padesát lidí.
8. 4. 2022Aktualizováno8. 4. 2022, 16:14|