TÉMA

Hana Suková

Postup policie v případu advokátky Sukové, podezřelé ze zpronevěry, prověří státní zastupitelství

Státní zastupitelství prověří postup policie v případu advokátky Hany Sukové. Právnička je podezřelá ze zpronevěry sto padesáti milionů korun svých klientů. Reportéři ČT zjistili, že detektivové už v roce 2018 získali informace o její možné nelegální činnosti, vyšetřování ale nezahájili. Následně přišly desítky rodin o celoživotní úspory.
12. 2. 2024Aktualizováno12. 2. 2024, 23:08|

Ministerstvo chce pomoci lidem, jejichž peníze zpronevěřila advokátka Suková

Ministerstvo spravedlnosti chce pomoct lidem, kterým pražská advokátka Hana Suková podle policie zpronevěřila svěřených více než 150 milionů. To je závěr schůzky poškozených s vedením úřadu. Ten zároveň chystá změny, které by takovým podvodům měly napříště zabránit.
24. 1. 2024|

Advokátní komora zavedla pravidla ke zvýšení bezpečnosti úschov

Česká advokátní komora (ČAK) se snaží zvýšit bezpečnost advokátních úschov před možnými zpronevěrami. Nově proto stanovila advokátům povinnost informovat klienty, že si od bank mohou nechat zasílat upozornění k pohybům peněz na úschovních účtech. ČAK navíc bude klientům na jejich přání posílat potvrzení o tom, že advokát úschovu a její ukončení řádně nahlásil do elektronické evidence komory. Změny představil předseda stavovské organizace Robert Němec.
25. 7. 2023Aktualizováno25. 7. 2023, 14:18|

Pražská advokátka dle policie zpronevěřila přes sto milionů korun, komora chce změnit systém

Advokátní komora chce změnit systém úschovy peněz. Vede ji k tomu kauza, ve které je jedna z pražských advokátek stíhána za zpronevěru více než sta milionů korun od klientů. Šlo hlavně o peníze za nákup nebo prodej nemovitostí. Po penězích policie pátrá.
6. 11. 2022|