TÉMA

Dukla 61

Lidé si v Havířově připomněli 60. výročí neštěstí v Dole Dukla, při kterém zemřelo 108 lidí

Desítky lidí si ve středu v Havířově připomněly 60. výročí nejtragičtějšího poválečného důlního neštěstí v Česku, při kterém v Dole Dukla zahynulo 108 horníků. Pamětníci události, příbuzní zemřelých, bývalí horníci, zástupci města i těžební společnosti OKD se sešli u památníku se jmény všech obětí na hřbitově v Šumbarku. Pietní akt poté pokračoval ve smuteční síni.
7. 7. 2021Aktualizováno7. 7. 2021, 15:58|

Dokument ČT24 o loňském výbuchu v Dole ČSM, který nepřežilo třináct horníků

ČT24 odvysílala nový dokument Marty Pilařové o explozi metanu v dole ČSM ve Stonavě na Karvinsku. Snímek Výbuch v dole popisuje nejen samotnou tragédii, která připravila o život třináct havířů z Polska a Česka, ale ukazuje také život těch, které záchranáři z hořícího pekla dostali ven. Výbuch v dole ČSM patří mezi nejtragičtější za posledních zhruba třicet let.
21. 6. 2019Aktualizováno21. 6. 2019, 19:59|

„Pět nominací je fantastický úspěch.“ Dabing Street a Dukla 61 představily českou tvorbu v Monte Carlu

Po pěti letech získala tvorba České televize nominace na prestižním televizním filmovém festivalu v Monte Carlu. Tři šance na Zlatou Nymfu měl komediální seriál Dabing Street, další dvě pak televizní snímek Dukla 61. Čeští tvůrci sice nakonec z Monaka žádnou cenu nevezou, přesto už samotnou účast hodnotí jako obrovský úspěch.
19. 6. 2019|

Český lev se dívá hlavně na Českou televizi. Nominace získala za Duklu 61 či Dabing Street

Měsíc po oznámení filmových nominací představují ceny Český lev také nominace na nejlepší televizní počiny uplynulého roku. Obě hodnocené kategorie – film či minisérie a seriál – si pro sebe s převahou zabraly projekty České televize. „Televizní“ Český lev bude spolu s dalšími soškami předán při slavnostním ceremoniálu 23. března, v přímém přenosu ČT.
25. 2. 2019|