TÉMA

Dopravní podniky

Předseda dopravních podniků Pelikán: Zvyšování cen jízdného je nevyhnutelné

Zvyšující se ceny energií a pohonných hmot se podepisují i na dopravních podnicích, které postupně začínají zvedat ceny jízdného. V pořadu Drahé Česko vysvětloval situaci Tomáš Pelikán, ředitel Dopravního podniku města Pardubic a předseda Sdružení dopravních podniků ČR.
24. 11. 2022|

Zastropování cen energií bude platit i pro další podniky, rozhodla vláda

Zastropované ceny energií budou platit i pro státní nebo městské podniky bez obchodní povahy. Typicky půjde například o technické služby, městské dopravní podniky nebo kulturní centra. Podmínkou je, aby je vlastnil stát nebo územní samosprávné celky. Cenový strop se také rozšíří na některé sportovní organizace. Zrušen byl také limit pro cenový strop u malých a středních firem u dodávek plynu. Opatření podle premiéra schválila vláda. Už dříve kabinet schválil maximální ceny elektřiny a plynu pro domácnosti, malé a střední firmy a veřejné instituce.
2. 11. 2022Aktualizováno2. 11. 2022, 14:04|

Milostivé léto pomůže ukončit až třetinu z čtyř a půl milionu exekucí, uvedli poslanci

Oddlužovací akce Milostivé léto pomůže ukončit až třetinu ze zhruba čtyř a půl milionu exekucí v České republice. Polovina z více než 700 tisíc lidí, kteří mají exekuce u veřejných institucí, by se mohla zbavit dluhů. Na tiskové konferenci to uvedli spoluautoři právní úpravy, šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL Marek Výborný a poslanec Patrik Nacher (ANO). Jednorázová akce potrvá ještě do 28. ledna.
15. 12. 2021Aktualizováno15. 12. 2021, 12:07|