TÉMA

Alicia Vikanderová

Začal festival ve Varech. Na úvod převzali ceny Russel Crowe a Alicia Vikanderová

V Karlových Varech začíná sedmapadesátý filmový festival. Připraven je na „baťůžkáře“ i filmové hvězdy. Na úvod dorazily dvě z hlavních tváří festivalu Russell Crowe a Alicia Vikanderová, kteří převzali během slavnostního zahájení čestná festivalová ocenění. Největší pozornost ale patří filmům, hlavní cenu – Křišťálový glóbus – můžou letos získat i dva zástupci české kinematografie. Vítězové budou známi v sobotu 8. července.
30. 6. 2023Aktualizováno30. 6. 2023, 19:10|

PŘEHLEDNĚ o MFF v Karlových Varech: doprava, ubytování, vstupenky a mimofilmová lákadla

V Karlových Varech startuje 57. ročník mezinárodního filmového festivalu. V 18:00 proběhne slavnostní zahájení ve velkém sále Hotelu Thermal, kde mimo jiné převezme oscarový herec Russell Crowe Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. I proto míří do lázeňského města nespočet návštěvníků, pro které je připraven bohatý program. Jak se v současnosti do Varů dopravit? Kde zaparkovat? Kde se ubytovat a co všechno je pro filmové nadšence připraveno?
30. 6. 2023|

Na závěr filmového festivalu ve Varech přijede Robin Wrightová

K držitelům čestných ocenění z letošního filmového festivalu v Karlových Varech přibylo jméno Robin Wrightové. Americká herečka a režisérka, známá mimo jiné ze seriálu Dům z karet, obdrží na závěr sedmapadesátého ročníku Cenu prezidenta festivalu. Už dříve Vary oznámily, že očekávají také příjezd Russella Crowea, Ewana McGregora či Alicie Vikanderové.
20. 6. 2023|

Na festival ve Varech dorazí Ewan McGregor a Alicia Vikanderová

Filmový festival ve Varech představil další hosty, které přivítá v sedmapadesátém ročníku. Své nejnovější snímky osobně představí skotský herec, režisér a producent Ewan McGregor a švédská herečka Alicia Vikanderová. Oba také převezmou cenu prezidenta festivalu.
13. 6. 2023|

Filmová upoutávka týdne: Na Kamelot. Artušovské legendě propůjčí tvář hvězda Milionáře z chatrče

Na plátna kin se chystá artušovský mýtus. Režisér a scenárista David Lowery, který naposledy točil s Robertem Redfordem Gentlemana s pistolí, převypravuje báseň Sir Gawain a Zelený rytíř a herecky mu u toho asistuje Dev Patel, Alicia Vikanderová, Sean Harris nebo Joel Edgerton.
15. 2. 2020|