TÉMA

Steve Bannon

Trumpův někdejší poradce Bannon byl odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Někdejší vrchní stratég amerického exprezidenta Donalda Trumpa a prominentní představitel americké pravice Steve Bannon byl v pátek odsouzen ke čtyřměsíčnímu vězení za to, že odmítl spolupracovat se zákonodárci při vyšetřování loňského útoku Trumpových stoupenců na sídlo Kongresu. Informuje o tom agentura AP. Soudce rozhodl, že Bannon může zůstat na svobodě, dokud nebude projednáno jeho odvolání. Zároveň mu udělil pokutu šest a půl tisíce dolarů (přes 162 tisíc korun). Bannon po vynesení rozsudku prohlásil, že se bude „důrazně odvolávat“.
21. 10. 2022Aktualizováno21. 10. 2022, 19:35|

Trumpův někdejší stratég Bannon byl obžalován z finančních deliktů

Někdejší vrchní stratég bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Steve Bannon byl ve čtvrtek v New Yorku obžalován v souvislosti se sbírkou na stavbu zdi na hranici mezi Spojenými státy a Mexikem. Informovaly o tom zahraniční agentury.
8. 9. 2022|

Trumpův stratég Bannon pohrdal Kongresem, usnesl se soud

Soudní porota ve Washingtonu uznala vinným Stephena Bannona, bývalého „vrchního stratéga“ exprezidenta Donalda Trumpa, ve dvou bodech pohrdání Kongresem. Bannonovi (68) hrozí dva měsíce až dva roky ve federální věznici a pokuta.
22. 7. 2022|

Začíná soud s bývalým Trumpovým poradcem Bannonem kvůli pohrdání Kongresem

U soudu v hlavním městě Spojených států začal výběr poroty v procesu s někdejším „vrchním stratégem“ Bílého domu Stephenem Bannonem, který loni odmítl spolupracovat s vyšetřováním povolebních násilností v Kapitolu. Spojenec exprezidenta Donalda Trumpa kvůli tomu čelí dvojnásobnému obvinění z pohrdání Kongresem. Za každý bod obžaloby hrozí minimálně 30 dní a maximálně 12 měsíců vězení.
18. 7. 2022|

Ministerstvo spravedlnosti USA doporučilo stíhat Trumpova exporadce Bannona

Americké ministerstvo spravedlnosti doporučilo stíhání Stephena Bannona, exporadce bývalého prezidenta Donalda Trumpa, za neuposlechnutí kongresových obsílek vydaných zvláštní komisí vyšetřující lednový útok exprezidentových přívrženců na sídlo Kongresu. Bannonovi by v případě uznání viny hrozily až dva roky vězení, server CNN však poznamenal, že se kauza může táhnout roky s nejistým výsledkem. Obsílku Kongresu neuposlechl rovněž další předvolaný, bývalý personální šéf Trumpova kabinetu Mark Meadows.
13. 11. 2021|

Sněmovna reprezentantů odhlasovala obvinění Bannona za pohrdání Kongresem

Americká Sněmovna reprezentantů odhlasovala, aby byl bývalý poradce exprezidenta Donalda Trumpa Steve Bannon obviněn z pohrdání Kongresem. Obvinění si vysloužil za to, že ignoroval obsílky a nedostavil se jako svědek v rámci vyšetřování povolebních násilností z 6. ledna.
21. 10. 2021|

Výbor americké Sněmovny reprezentantů doporučil stíhání Bannona za pohrdání Kongresem

Zvláštní výbor americké Sněmovny reprezentantů jednomyslně doporučil zahájení trestního stíhání vůči bývalému poradci exprezidenta Donalda Trumpa Steveu Bannonovi. Výbor žádá, aby čelil obvinění z pohrdání Kongresem kvůli tomu, že zcela ignoroval jeho obsílky a nedostavil se jako svědek v rámci vyšetřování povolebních násilností z 6. ledna. Celá dolní komora Kongresu by o stíhání Bannona měla hlasovat ve čtvrtek, uvedla agentura Reuters.
20. 10. 2021Aktualizováno20. 10. 2021, 20:02|

Trump se rozhodl omilostnit bývalého poradce Bannona, čelil obvinění z podvodu

Americký prezident Donald Trump se rozhodl omilostnit svého bývalého poradce a hlavního stratéga Steva Bannona. Ten čelil obvinění z podvodu v souvislosti se sbírkou na stavbu zdi na hranici s Mexikem. Bílý dům to uvedl na svých webových stránkách, kde je Bannon uveden společně s dalšími desítkami omilostněných. Dále na seznamu figuruje jeden ze spolupracovníků první Trumpovy volební kampaně Elliott Broidy nebo rapper Dwayne Carter známý jako Lil Wayne.
20. 1. 2021Aktualizováno20. 1. 2021, 13:14|