TÉMA

Jiří Korec

Tržiště ve Zlíně ožilo farmářskými trhy. Jeho rekonstrukce stála sto milionů

Tržiště Pod Kaštany v centru Zlína ožívá. Město chce farmářskými trhy a podobnými akcemi nalákat návštěvníky. Tržiště loni na jaře otevřelo po rekonstrukci za zhruba sto milionů korun, návštěvnost ale nebyla velká. Od začátku ledna bylo kvůli špatnému počasí a malému zájmu prodejců zavřené.
9. 3. 2024|

Daň z nemovitosti většina radnic měnit nebude. Některé čekají na konsolidační balíček

Většina měst nebude od nového roku sama měnit daň z nemovitosti. Na rozhodnutí měla zastupitelstva čas do konce září. Podle Svazu měst a obcí i podle Sdružení místních samospráv radnice čekají i na to, jak ve sněmovně dopadne vládní konsolidační balíček. Ten totiž sazbu navýší zákonem. Kabinet chce soubor opatření ve sněmovně definitivně prosadit během října. Většina obcí tak s případnou reakcí přijde až v příštím roce.
8. 10. 2023|

Ve Zlíně se po dvou letech otevřelo silniční napojení na průmyslovou zónu v Přílukách

Ve Zlíně po necelých dvou letech oficiálně skončila stavba silničního napojení průmyslové zóny na východním okraji města a místní části Příluky. Šlo o největší dopravní stavbu města za poslední dekády. Její součástí bylo i vybudování záchytného parkoviště pro 136 aut, řekl náměstek primátora Michal Čížek (ANO). Náklady podle něj činily přibližně 250 milionů korun. Stavba byla spolufinancována z dotací ze Státního fondu dopravní infrastruktury a Integrovaného regionálního operačního programu.
27. 9. 2023|

Zlínská zoologická zahrada chce zřídit záchranné a chovné centrum pro lvy

Zlínská zoologická zahrada chce zřídit záchranné a chovné centrum pro lvy. Sloužit bude i pro zvířata, která budou například odebrána soukromým chovatelům kvůli nevhodným podmínkám. Zoo v poslední době oznámila několik novinek, kromě jiného otevřela expozici věnovanou asijské fauně nebo přivezla sloního samce s cílem přirozeného rozmnožování.
15. 9. 2023|

Jednatel zlínského hokeje Hamrla rezignoval kvůli obvinění z krácení daní

Jednatel zlínského hokejového klubu Berani Zlín Robert Hamrla ve čtvrtek rezignoval na funkce v klubu, byl také generálním manažerem. Informoval o tom zlínský primátor Jiří Korec (ANO). Město má v hokejovém klubu 49procentní podíl. Hamrla je jedním z devíti lidí a čtrnácti firem, které kriminalisté ve středu obvinili v souvislosti s trestným činem krácení daně, poplatku a podobné povinné platby.
22. 6. 2023|

Padla obvinění z krácení daní, mimo jiné mu čelí manažer zlínského hokejového klubu Hamrla

Zlínští policisté obvinili devět fyzických a 14 právnických osob z trestného činu krácení daně, poplatku a povinné platby ve formě spolupachatelství. Škodu vyčíslili na 20 milionů korun. Mezi obviněnými je generální manažer hokejového klubu Berani Zlín Robert Hamrla a jeho otec, podnikatel Vladislav Hamrla. Podle vyjádření zlínského hokejového klubu trestná činnost nesouvisí s jeho hospodařením.
21. 6. 2023Aktualizováno21. 6. 2023, 15:04|

Na Bystřičce pod stejnojmennou nádrží platil i odpoledne druhý povodňový stupeň

Na říčce Bystřičce pod stejnojmennou přehradou na Vsetínsku platil i ve středu odpoledne druhý stupeň povodňové aktivity značící pohotovost. Nad nádrží klesla její hladina od rána na úroveň prvního stupně povodňové aktivity znamenající bdělost. První povodňový stupeň zůstával odpoledne ve Zlínském kraji i na Velké Stanovnici pod nádrží v Karolince na Vsetínsku. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle vodohospodářů hladiny většiny toků v regionu klesají. Situace se postupně uklidňuje i v Jihomoravském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.
17. 5. 2023Aktualizováno17. 5. 2023, 17:48|

Primátorkou Brna zůstává Vaňková. Ve Zlíně pokračuje Korec, v Opavě Navrátil

Brněnští zastupitelé ve čtvrtek na ustavujícím zasedání zvolili primátorkou Markétu Vaňkovou z ODS. Ve funkci bude druhé volební období. Primátorem ve Zlíně se opět stal Jiří Korec z hnutí ANO. Hlasovalo pro něj 31 z 38 přítomných zastupitelů, pět zastupitelů se zdrželo a dva byli proti. Staronového primátora má také Opava. Znovu se jím stal Tomáš Navrátil z vítězného hnutí ANO. Navrátila podpořilo 23 zastupitelů.
20. 10. 2022Aktualizováno20. 10. 2022, 12:29|

Ve Zlíně podepsalo koaliční smlouvu ANO s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů

Ve Zlíně podepsali zástupci vítězného ANO a trojbloku ODS, lidovců a Pirátů koaliční smlouvu. Primátorem by měl být i nadále Jiří Korec, který byl lídrem ANO a město vedl v končícím volebním období.
14. 10. 2022Aktualizováno14. 10. 2022, 12:43|

Ve Zlíně se na spolupráci dohodlo ANO s ODS, lidovci a Piráty. Primátorem by měl zůstat Korec

Ve Zlíně podepsalo dohodu o povolební spolupráci vítězné hnutí ANO s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů, bez Starostů a nezávislých (STAN). Primátorem bude pravděpodobně opět Jiří Korec, který byl lídrem ANO. V jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu mají čtyři subjekty 27 mandátů. Připraví koaliční smlouvu.
3. 10. 2022Aktualizováno3. 10. 2022, 15:57|

Jednání o koalicích ve velkých městech začínají naplno. Zlín chce mít zcela jasno do konce týdne

Se začátkem týdne naplno startují vyjednávání o koalicích v nových zastupitelstvech velkých měst. V Brně se sešla lídryně vítězného uskupení Společně Markéta Vaňková (ODS) s jedničkou kandidátky druhého ANO. V Praze jednali zástupci vítězné koalice SPOLU s Piráty, kteří ve městě dosud vládli, ale ve volbách skončili třetí. Jsou i města, kde je rozhodnuto. Z krajských je zcela jasno v Plzni a do značné míry i ve Zlíně, kde již je jasná většina, primátor ale chce jednat s dalšími stranami a zjistit, zda se ke koalici ještě někdo nepřipojí. Z dalších statutárních měst je vše dohodnuto v Havířově.
26. 9. 2022Aktualizováno26. 9. 2022, 21:52|

Vítězové v krajských městech vyjednávají o koalicích. Ve Zlíně je dohoda ANO, ODS, lidovců a Pirátů

V krajských městech v Česku se po komunálních volbách rozjela vyjednávání o nových podobách koalic. Nejrychleji se domluvily strany v Plzni, kde by mělo vládnout ANO spolu s Piráty a STAN s podporou dvou zastupitelů za SPD. To ovšem kritizuje předseda Pirátů Ivan Bartoš i šéf STAN Vít Rakušan. Jasná je i dohoda ve Zlíně, kde bude ANO spolupracovat s ODS, KDU-ČSL a Piráty, společně budou vyjednávat s případnými dalšími partnery. V Brně, kde zvítězila kandidátka ODS a TOP 09 chce její lídryně Markéta Vaňková zahájit vyjednávání o možné koalici v pondělí.
25. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 21:51|

Ve Zlíně vytvoří ANO koalici s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů. O spojení se STAN budou jednat

Ve Zlíně by mohla vzniknout koalice vítězného hnutí ANO s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů. V jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu mají 27 křesel, což je většina. S dalšími subjekty budou o koalici jednat společně, v pondělí by měli jednat se zástupci hnutí STAN, které bylo v končícím volebním období s ANO, ODS, KDU-ČSL a Piráty v koalici.
25. 9. 2022|

V komunálních volbách ve Zlíně zvítězilo ANO, druhý je Zlín 21

Komunální volby ve Zlíně vyhrálo stejně jako v minulých volbách hnutí ANO, získalo 14 mandátů v zastupitelstvu, které má 41 členů, získalo téměř 32 procent hlasů. Druhý skončil Zlín 21 se sedmi křesly. Třetí ODS bude mít sedm zastupitelů. Vyplývá to z výsledků komunálních voleb na www.volby.cz. Voleb se zúčastnilo 42,99 procenta voličů.
24. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 01:04|

Nový most a první zlínské P+R parkoviště mají pomoci zklidnit dopravu ve městě

Ve Zlíně roste nový most přes řeku Dřevnici. Stavba je součástí největší investiční akce v dopravě v novodobé historii města. Za téměř 290 milionů korun vznikne nové silniční napojení průmyslové zóny v Přílukách a současně i první zlínské odstavné parkoviště.
24. 5. 2022|

Ve Zlíně vzniká bydlení pro lidi s duševním onemocněním. Někteří místní jsou však stále proti

Ve Zlíně v části Letná vznikají byty pro lidi s duševním onemocněním. Proti projektu zlínské radnice však už v minulosti protestovala řada obyvatel zdejších baťovských domků, kterými je čtvrť vyhlášena. Argumentují například tím, že tato městská část by spíše potřebovala například navýšit kapacitu školek. Projekt za 35 milionů korun, který má přinést bydlení potřebným, má být hotový příští rok v dubnu.
21. 1. 2022Aktualizováno21. 1. 2022, 18:36|

Brno zřejmě dostane až 300 milionů na hokejovou halu, Zlín sportovní agentura odmítla

Národní sportovní agentura zřejmě přispěje Brnu na stavbu hokejové haly až 300 milionů korun. Projekt postoupil do poslední fáze schvalování. O přesné částce se ještě rozhodne. Informaci jako první přinesl server Seznam Zprávy, České televizi ji potvrdil další zdroj. Jedním z odmítnutých žadatelů je pak Zlín. Dalších deset let se tak komfort pro tamní hráče i diváky prakticky nezmění.
6. 1. 2022|

Zlín připravuje oslavy 700 let od první písemné zmínky. Akce budou probíhat celý rok

Zlín připravuje na nadcházející rok oslavy 700. výročí od první písemné zmínky o městě. Událost si připomene různými akcemi, které budou probíhat po celý rok 2022, sdělil mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer. Město doufá, že oslavy přilákají do Zlína více turistů či dokonce i nových obyvatel.
16. 6. 2021|

Zlínské kino nebude jen Velké, ale i otevřené a multifunkční. Radní schválili jeho novou podobu

Vítězný projekt na obnovu Velkého kina schválili zlínští radní. Je z dílny pražského architektonického ateliéru re:architekti. Velké kino, které postavila v roce 1932 firma Baťa, je od roku 2016 kvůli problémům se statikou zavřené, město ho chce opravit. Náklady se odhadují na 250 milionů korun, vítězný návrh počítá s asi 270 miliony. Podle zlínského primátora Jiřího Korce (ANO) se však bude návrh možná ještě mírně upravovat.
2. 9. 2020|

Hlasování s rozestupy. Zlínské zastupitelstvo se kvůli koronaviru sešlo v Kongresovém centru

Zvyklosti při jednání na radnicích mění hrozba nákazy koronavirem. Zastupitelé Zlína ve čtvrtek zasedali poprvé od vyhlášení karantény, přestěhovali se proto do rozlehlejšího Kongresového centra, aby mohli vytvořit bezpečné rozestupy. Jednali hlavně o hospodaření města, které pozastaví asi třetinu investic.
30. 4. 2020|

Stadion na Letné přejde do majetku města. Zajistit má budoucnost fotbalu ve Zlíně

Zastupitelé města Zlína ve čtvrtek schválili smlouvu o bezúplatném převodu fotbalového stadionu na Letné od společnosti Sportovní kluby Zlín na město, které má pomoci s investicemi do oprav. Podle opozičních zastupitelů je ale smlouva riziková, výše nákladů podle nich není jasně daná. Smlouva bude platná od 1. ledna příštího roku.
24. 10. 2019|

Zlínští zastupitelé schválili smlouvu s Berany o zimním stadionu. Město tak může připravovat rekonstrukci

Zlínští zastupitelé schválili smlouvu, která umožní spolupráci se spolkem HC Berani Zlín, jenž nyní vlastní zimní stadion ve městě. Město by chtělo stadion převzít a opravit. Rekonstrukce si podle odhadů vyžádá půl miliardy korun.
25. 4. 2019|