TÉMA

Víkend

Česko čeká víkend s letními teplotami, v neděli mohou vystoupat až na 27 stupňů

V Česku bude o víkendu na začátek dubna nezvykle teplo, v sobotu teploty mohou vystoupat na 21 až 25 stupňů Celsia, v neděli meteorologové očekávají až 27 stupňů. Letní teploty pak mají vydržet i na začátku příštího týdne. Teď ve čtvrtek a v pátek má být ještě převážně oblačno, teploty zřejmě nepřesáhnou dvacet stupňů. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
4. 4. 2024Aktualizováno4. 4. 2024, 10:29|

Velikonoční spoje z Prahy na Moravu jsou téměř vyprodané. Dopravci přidávají vagony i autobusové linky

Vlaky z Prahy na Slovensko a na severní Moravu jsou u některých dopravců během prodlouženého velikonočního víkendu už vyprodané. Největší zájem je mezi cestujícími o lístky na středeční odpoledne a čtvrtek. Dopravci proto přidávají vagony a další spoje.
26. 3. 2024|

V pátek bude až 17 stupňů, v neděli ráno ale hrozí přízemní mrazíky

V pátek mohou teploty přes den vystoupat až na sedmnáct stupňů Celsia, poté se mírně ochladí. I tak se denní teploty většinou udrží nad deseti stupni. V neděli ráno ale hrozí přízemní mrazy, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
14. 3. 2024|

O víkendu může být 15 stupňů, teploty se ale budou na západě a východě Česka lišit

O víkendu může být přes den kolem 15 stupňů Celsia, teploty se ale na západě a východě republiky mohou výrazně lišit. V sobotu bude hodně oblačnosti a občas zaprší. V neděli by už počasí mohlo být bez srážek, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
29. 2. 2024Aktualizováno29. 2. 2024, 18:00|

Před víkendem se ochladí, v noci se může tvořit náledí

Třetí adventní víkend přinese nejprve náznak návratu zimy, ale vzápětí též oteplení. Noc na pátek bude leckde mrazivá a po předchozím dešti hrozí, že se vytvoří náledí. V pátek přes den bude jen mírně nad nulou, ale do konce víkendu vystoupají teploty až k devíti stupňům, na počátku posledního předvánočního týdne se ukazatele teploměrů dostanou i k deseti stupňům. Počasí ale přes teplotní výkyvy nebude příliš divoké, vát má jen mírný vítr, deštivá by měla být hlavně sobota, ne však příliš.
14. 12. 2023Aktualizováno14. 12. 2023, 10:35|

O víkendu bude do deseti stupňů, na horách bude sněžit

Na víkend se ochladí. Nejvyšší denní teploty se budou držet pod deseti stupni. Sobota bude deštivá, na horách může padat sníh. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
9. 11. 2023|

O víkendu se oteplí. Meteorologové varují na východě Česka před silným větrem

V Česku se na víkend oteplí. Odpolední teploty by se v pátek a sobotu mohly opět dostat přes dvacet stupňů Celsia. Bude ale většinou oblačno nebo zataženo, místy s občasným deštěm nebo mrholením. Na východě Česka navíc meteorologové čekají silný vítr. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
19. 10. 2023Aktualizováno19. 10. 2023, 11:02|

Na vinobraní i do hor. Prodloužený víkend máme skoro zaplněný, hlásí hotely a penziony

V pátek si vzít volno a prodloužený čtyřdenní víkend strávit na chatě nebo na krátké dovolené v Česku plánuje mnoho Čechů, potvrzuje Česká hotelová asociace, která odhaduje zaplnění komerčních ubytovacích kapacit na jižní Moravě až z 80 procent. Plno podle ní ale bude i na horách.
28. 9. 2023|

Léto se ještě ozývá, o víkendu vystoupají teploty k 30 stupňům

První víkend nového školního roku bude teplý, s jasnou oblohou a beze srážek. Teploty vystoupají až ke 30 stupňům Celsia. Dozvuk léta bude patrný i v první polovině příštího týdne, ochladí se – a také začne pršet – zřejmě ve středu.
7. 9. 2023|

Víkend bude deštivý, teploty mohou spadnout k 15 stupňům

Nadcházející víkend v Česku bude deštivý s maximálními teplotami do 22 stupňů Celsia. Ojediněle může pršet i vydatně a teploty pak mohou spadnout na 15 stupňů. Vyplývá to z předpovědiČeského hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Současné deštivé počasí podle meteorologů ale přeje houbařům, protože srážky neustále zvyšují pravděpodobnost růstu hub. Na druhou stranu se zvyšuje i aktivita komárů, zejména na jižní Moravě, v Polabí a jižních Čechách.
3. 8. 2023|

Víkend přinese oteplení, ale také déšť

O víkendu se v Česku mírně oteplí, teploty by se ale měly držet pod tropickými hodnotami. Na většině území meteorologové očekávají přeháňky nebo občasný déšť. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
27. 7. 2023|

O víkendu teploty vystoupají i nad 25 stupňů, ojediněle budou bouřky

O víkendu denní teploty vystoupají i nad letních 25 stupňů. Rána budou jasná, odpoledne může místy pršet, ojediněle se vyskytnou bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) a jeho vyjádření na sociálních sítích.
15. 6. 2023Aktualizováno15. 6. 2023, 20:03|

Slunečné počasí vydrží do pátku. O prodlouženém víkendu se čeká déšť a mírně se ochladí

V Česku se o prodlouženém víkendu mírně ochladí a v sobotu a v pondělí na většině území zaprší. Slunečno bude do pátku, ve čtvrtek po studeném ránu, kdy se vyskytl i přízemní mráz, vystoupají teploty k sedmnácti stupňům Celsia a v pátek ke dvaceti stupňům. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
4. 5. 2023Aktualizováno4. 5. 2023, 17:49|

Víc reflexních vest než jindy. Policisté zahájili tradiční velikonoční kontroly na silnicích

Na silnicích v Česku opět hlídkují stovky policistů. Velikonoční období považují za jedno z rizikových. Například ve čtvrtek se stalo přes 270 nehod, při kterých zemřeli dva lidé a více než padesát lidí se zranilo. Právě na Zelený čtvrtek odstartovala celorepubliková policejní akce, která potrvá až do Velikonočního pondělí. Posílené hlídky jsou na dálnicích i na silnicích nižších tříd.
7. 4. 2023|

I když začalo meteorologické jaro, víkend bude spíše zimní. Ochladí se, zatáhne a začne sněžit

I když s březnem začalo meteorologické jaro, počasí o víkendu ještě připomene spíše zimu. Teplota bude s koncem týdne klesat, i když přes den zůstane většinou mírně nad nulou, mrznout bude hlavně přes noc. O víkendu by mělo začít sněžit, přeháňky budou pokračovat i začátkem příštího týdne. Březnové teploty zůstanou podle dlouhodobé předpovědi pod teplotním průměrem.
2. 3. 2023Aktualizováno2. 3. 2023, 19:23|

Na hory se o víkendu vrátí zima a sníh

O víkendu bude na většině Česka občas sněžit, na horách může být sněžení i vydatnější. V noci bude mrznout, přes den se budou teploty držet kolem nuly. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
19. 1. 2023|

Zámek v Lánech se na dva víkendy otevírá veřejnosti

Lidé mohou od pátku až do neděle navštívit zámek v Lánech na Kladensku, který je jako sídlo prezidenta republiky běžně nepřístupný. Konají se tam adventní dny otevřených dveří, které budou pokračovat ještě o dalším víkendu od 16. do 18. prosince. V minulosti si lidé mohli zámek mimořádně prohlédnout v září 2018 u příležitosti stého výročí založení Československa.
9. 12. 2022Aktualizováno9. 12. 2022, 19:17|

Mlhy se o víkendu místy udrží celý den, výrazně srazí teplotu

O víkendu se na některých místech Česka mohou udržet mlhy po celý den. Přes den může být až 14 stupňů Celsia, při mlze a nízké oblačnosti ale jen sedm stupňů. V noci se teploty přiblíží nule. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
10. 11. 2022|

Česko čeká teplý víkend, v neděli vystoupají odpolední teploty až k 21 stupňům

Česko v nadcházejících víkendových dnech čeká příjemné babí léto. V pátek a v sobotu očekávají meteorologové občasný déšť, v neděli vystoupají odpolední teploty až k 21 stupňům a pršet bude už jen výjimečně. Rána budou také relativně teplá, teploty se budou pohybovat kolem deseti stupňů. Ve čtvrtek ráno bylo nejčastěji mezi šesti a dvěma stupni Celsia, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
13. 10. 2022|

Sobota bude teplejší, ale deštivá, v neděli se ochladí, ukazuje předpověď

Během nadcházejícího víkendu se odpolední teploty budou pohybovat kolem 20 stupňů Celsia. V sobotu bude tepleji, až 21 stupňů, mohou se objevit přeháňky nebo déšť. V neděli by teploměr měl ukázat maximálně 17 stupňů Celsia, oblačnosti ale bude méně a pršet má jen výjimečně. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.
6. 10. 2022|

Do Česka dorazily bouřky, hrozí kroupy a silné deště

Bouřky, před kterými varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), se ze západu Čech přesouvají na Moravu a do Slezska, navečer mohou sílit. Teploty o víkendu se budou pohybovat do dvaceti stupňů Celsia, oteplení pak dorazí opět na začátku příštího týdne, kdy teploměry postupně ukážou až 26 stupňů.
8. 9. 2022Aktualizováno8. 9. 2022, 17:17|

Začíná poslední prázdninový víkend. Policie si posvítí na rychlost i mobily za volantem

Dopravní policisté v pátek zahájili dopravně-bezpečnostní akci, při které se po celém Česku zaměří mimo jiné na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, nedovolené držení mobilu nebo nepoužívání bezpečnostních pásů. Cílem je zvýšit bezpečnost na silnicích a zároveň plynulost provozu během posledního prázdninového víkendu. Při zahájení akce to řekl ředitel dopravní policie Jiří Zlý.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 20:04|

V pátek bude vedro, ukončí ho silné bouřky s kroupami. Na víkend se ochladí, zpočátku bude foukat

Víkend uvedou v pátek až třicetistupňová vedra, ale také prudké bouřky. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu na silné bouřky s přívalovými dešti pro celou republiku. Nejprudší srážky budou na severu a severozápadě Čech. Bouřky doprovodí silný vítr, mohou padat i kroupy o velikosti do dvou centimetrů. Po bouřkách teploty výrazně klesnou ke dvaceti stupňům, zároveň by však v sobotu ani neděli nemělo příliš pršet. Na začátku příštího týdne se zase poněkud oteplí, zpět ke třicítce by se už odpolední maxima zatím vrátit neměla.
19. 5. 2022Aktualizováno19. 5. 2022, 20:05|

Na home officech nebude třeba být neustále na přijmu. Belgie i další země dávají práci hranice

Každý má právo na odpojení. To je požadavek zaměstnanců, který je v době koronavirové stále aktuálnější. Odbory se brání, že po skončení pracovní doby lidé na home officu už nemusí vyřizovat pracovní záležitosti. Naposledy jim vyhověla belgická vláda, která tuto změnu zavedla pro 65 tisíc státních úředníků.
3. 2. 2022|