Střelba v nákupním centru v americké Indianě má tři oběti. Útočníka zabil ozbrojený civilista

V nákupním centru ve městě Greenwood v americkém státě Indiana zůstali po střelbě v neděli večer čtyři mrtví, včetně střelce. Dva lidé byli zraněni, uvedla policie. Pachatele podle ní zastřelil civilista.

Policie byla přivolána krátce před 18. hodinou místního času do obchodního centra Greenwood Park Mall, kde údajně padly výstřely v prostoru pro stravování, uvedl na tiskovém brífinku zástupce policie Chris Bailey. V oblasti podle něj nepřetrvává nebezpečí. Střelba se patrně omezila na food court obchodního střediska, kde muž s puškou spustil střelbu, načež ho zastřelil ozbrojený civilista.

Střelec vešel do nákupního centra s puškou a několika zásobníky s náboji a začal střílet ve stravovacím prostoru, uvedl šéf policie v Greenwoodu Jim Ison.

„Jsme znechuceni tím, že se událo další neštěstí tohoto druhu v naší zemi,“ řekl Bailey.

Mezi zraněnými je i 12letá dívka

Střelce zabil 22letý muž ze sousedního okresu Bartholomew. Měl u sebe legálně drženou střelnou zbraň, řekl Ison. „Skutečným hrdinou dne je občan, který měl u sebe ve stravovacím prostoru legálně drženou střelnou zbraň a dokázal střelce zastavit téměř hned, jakmile spustil,“ zdůraznil Ison. Policie zabavila podezřelý batoh, který ležel v umývárně nedaleko gastronomického prostoru.

Čtyři z lidí zasažených střelbou byly ženy, není ale jasné, jakého pohlaví byli oběti, které zraněním podlehly. Mezi dvěma zraněnými, jejichž stav je stabilizovaný, je i 12letá dívka.

Nedělní střelba byla jen poslední z řady podobných událostí z posledních měsíců. Na Den nezávislosti střílel v americkém městě Highland Park nedaleko Chicaga do průvodu mladý muž. Zahynulo sedm lidí a dalších zhruba třicet utrpělo zranění.

Na konci května 18letý mladík Salvador Ramos na škole v texaském Uvalde zastřelil 19 dětí a dvě učitelky.