V kanadském Vancouveru útočník pobodal sedm lidí. Jedna z obětí zraněním podlehla

Jedna žena zemřela a šest dalších bylo zraněno při sobotním útoku nožem na severu kanadského Vancouveru. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AFP. Policie vzala do vazby podezřelého, vyšetřovatelé se domnívají, že útočil sám. Motiv činu policie vyšetřuje.

„Máme šest obětí, které utrpěly bodná zranění. Máme oběť, která bohužel podlehla zraněním. Je to žena,“ řekl novinářům policista Frank Jang. „Věříme, že máme osamělého podezřelého ve vazbě… Samozřejmě otázka je, proč se to stalo,“ dodal Jang.

Šest lidí muselo být hospitalizováno. Více detailů o zemřelé ženě ani zraněných Jang neuvedl. K útočníkovi řekl, že už má záznam v policejním rejstříku, detaily však zatím nesdělil.

Dějištěm násilí se odpoledne místního času stala veřejná knihovna na předměstí tohoto největšího města Britské Kolumbie. Policie hlásila oběti uvnitř budovy i před ní. Agentura Reuters podotkla, že na jednom z videí z místa činu je vidět muž, který zranil nožem sám sebe a policisté ho poté zadrželi.

„Je to šokující,“ reagoval na útok Justin Prasad, jenž pracuje nedaleko knihovny. Útočník podle něj zřejmě bodal do lidí, které si vybral náhodně.

Vyšetřovatelé nyní vyzývají svědky, aby se jim přihlásili. O pomoc žádají také ty, kteří natočili během útoku videa, která pak umístili na sociální sítě.

„Mé srdce je dnes v noci v Severním Vancouveru,“ reagoval na Twitteru kanadský premiér Justin Trudeau. „Vím, že všichni Kanaďané na vás myslí a přeji rychlé uzdravení zraněným,“ vzkázal.