Při požáru tréninkového centra v Riu zemřelo deset mladých fotbalistů

Při požáru v tréninkovém centru fotbalového klubu Flamengo v Riu de Janeiro zemřelo deset lidí a další tři byli zraněni. Podle agentury Reuters jsou všechny oběti členové místního mládežnického týmu. Středisko Ninho de Urubu bylo po modernizaci otevřeno teprve před dvěma měsíci.

Požár ve staré části centra, kterou se Flamengo po loňském vybudování nového zázemí v hodnotě šesti milionů dolarů chystalo zbourat, vypukl po páté hodině ráno místního času. „V okamžiku požáru v budově fotbalisté spali,“ potvrdil jeden z hasičů televizi Globo News.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu po dvou hodinách, příčina požáru zatím není známa. Před požárem Rio zasáhly několikadenní bouřky, které si vyžádaly minimálně šest obětí a poškodily mimo jiné i sídlo Flamenga.

Lidé čekají před centrem Ninho de Urubu na zprávy o hráčích
Zdroj: Reuters/Ricardo Moraes

Flamengo je jedním z nejznámějších brazilských týmů a v minulosti v něm působily hvězdy jako Zico, Romário, Ronaldinho nebo Mário Zagallo. Klub hrající na stadionu Maracaná má pět brazilských titulů, jeden triumf v Poháru osvoboditelů a rekordních 34 triumfů v lize státu Rio de Janeiro. 

Kromě fotbalového klubu má Flamengo i basketbalové, plavecké a volejbalové týmy.