Svatá Barboro, volím si tebe! Vatikán bude místo Pokémonů chytat světce

Stáhnout si do mobilu aplikaci, přidat si v ní své přátele, pomodlit se a posbírat pár svatých. Vatikán k příležitosti Světových dnů mládeže 2019 nechal vyrobit hru, která velmi připomíná populární Pokémon GO – v tomto případě pod názvem Follow JC Go!.

Hra funguje v podstatě identicky jako fenomén od společnosti Niantic a Nintendo. Je postavená na principu augmentované reality – skrze mobilní telefon propojuje reálné prostředí s herním světem.

Hráč tak díky snímači GPS polohy může při reálné procházce z centra Říma do Vatikánu sbírat v herním prostředí svaté, biblické postavy a předměty. Když správně zodpoví otázky ohledně nalezeného předmětu nebo postavy, může si je pak přidat do svého virtuálního evangelického týmu. 

Follow JC Go se stará také o fyzické a duševní zdraví hráče. Tři ukazatele monitorují úroveň hydratace, výživy a modliteb. Pod kontrolou je lze držet nacházením příslušných objektů. Ty jsou stejně jako svatí a další postavy umístěny v herním prostředí.

Počítá se i s transakcemi, herní měnu lze získat několika způsoby. Reálným darováním peněz charitě hráč získá stejný obnos i v herní měně. Stejně tak je pro získání peněz možné podívat se na reklamu nebo si lze peníze najít na mapě – jen se u toho hráč nejvíc nachodí.

Ačkoli byla hra vytvořena pro Světové dny mládeže 2019, které se mají konat v lednu v Panamě, je už teď dostupná pro telefony se systémem Android i iOS. Zatím je pouze ve španělštině, další jazyky jako italština a angličtina ale budou postupně přibývat. Hra by už teď ale měla fungovat ve většině zemí.