Střelba na festivalu v americkém Trentonu si vyžádala jednoho mrtvého a 22 zraněných

Jedna osoba zemřela a dvacet dva dalších bylo zraněno při střelbě na kulturním festivalu v Trentonu ve státě New Jersey na východě USA. Oznámila to místní policie. Incident se stal v noci ze soboty na neděli místního času, akce se účastnily tisíce lidí.

Podle okresního prokurátora Angela Onofriho na dav zahájili palbu dva muži, jeden z útočníků ve věku 33 let byl zastřelen. Sedmnáct lidí utrpělo střelná poranění, důvod zranění ostatních prokurátor neuvedl. Na místě střelby vypukla panika, lidé se v hrůze snažili uniknout a někteří mohli být pošlapáni. 

Důstojník trentonské policie Darren Tappley novinářům řekl, že řada lidí byla převezena do nemocnice, čtyři z nich včetně 13letého chlapce jsou v kritickém stavu. „Bylo to tam velmi chaotické,“ popsal situaci v Trentonu, městě s asi 80 tisíci obyvateli ležícím severovýchodně od Filadelfie.

Podle informací amerického zpravodaje ČT Davida Miřejovského policie nyní zjišťuje, kdo střelce zneškodnil, jestli někdo z bránících se osob, nebo z policejních příslušníků. „Vyšetřování na místě činu se protáhne, protože zem je plná odpadků, což komplikuje hledání důkazů a stop,“ uvedl Miřejovský.

Úřady uvedly, že motivem střelby byly zřejmě sousedské spory, napsala AP. Podle serveru listu Trentonian se akce nazvané Art All Night, která trvá 24 hodin, účastní každoročně až 30 tisíc lidí. Letos organizátoři uspořádali její dvanáctý ročník.