Řidič, který zranil chodce před muzeem v Londýně, je už na svobodě

Londýnská policie propustila řidiče, který v sobotu v centru britské metropole najel na chodník a zranil 11 lidí. Muž byl na místě rázně zadržen kvůli obavě z terorismu, později ale policie oznámila, že případ vyšetřuje jako dopravní nehodu.

Mluvčí londýnské policie podle webu EveningStandard sdělil, že 47letý muž byl zadržen na místě události kvůli podezření z nebezpečné jízdy. Před převezením na policejní stanici k výslechu byl zadržený ošetřen v nemocnici. Po propuštění bude viník nehody dál vyšetřován na svobodě.

Incident se odehrál v sobotu odpoledne v turisty hojně navštěvované ulici Exhibition Road u Přírodopisného muzea. Po předchozích letošních zkušenostech s teroristickými útoky provedenými auty událost vyvolala paniku a podle médií byli z blízkého okolí rychle evakuováni lidé.

Policie na místě, kde auto najelo do chodců
Zdroj: PETER NICHOLLS/Reuters

Policie nyní žádá o pomoc svědky i kohokoli, kdo může k události poskytnout nějaké informace. To se týká zejména turistů, kteří v té chvíli rušné muzejní centrum Londýna navštívili a mohli by vyšetřovatelům poskytnout fotografie nebo videozáznamy.

Pokud jde o postižené osoby, většina již byla z nemocnice propuštěna. Podle londýnské záchranné služby se jednalo převážně o poranění nohou a hlavy. Žádné zranění nebylo vážné.