Pád tankovacího letadla v USA nepřežilo 16 lidí, těla byla až dva kilometry od trosek

Při havárii amerického vojenského tankovacího letadla zahynulo šestnáct lidí. Všichni byli členy posádky a příslušníky námořní pěchoty, které letoun Hercules patřil. Zřítil se severně od hlavního města státu Mississippi Jacksonu.

Mluvčí americké námořní pěchoty Sarah Burnsová zprvu pouze připustila, že „došlo k nehodě“ letounu KC-130 Hercules. Až později námořní pěchota potvrdila, že při nehodě zahynulo šestnáct lidí. Typ KC-130 je tankovací variantou klasického transportního herculesu. Místní televize WSOC-TV uvedla, že stroj letěl ze základny námořní pěchoty v Cherry Point v Severní Karolíně.

Nehoda se potom stala asi 160 kilometrů od mississippského hlavního města Jacksonu v okresu LeFlore. List The Greenwood Commonwealth napsal, že letová kontrola se s posádkou naposledy spojila v době, kdy byl letoun zhruba v šestikilometrové výšce.

Ilustrační foto
Zdroj: Reuters/US MARINES

Postupně vyšlo najevo, že zřejmě zahynula celá posádka. Policie nakonec uvedla, že je mrtvých lidí šestnáct. Hercules se po dopadu vzňal a explodovaly i nádrže s palivem. Oheň tak musely hasit speciální ženijní prostředky, hasiči na něj spotřebovali 15 tisíc litrů hasicí pěny. Mrtvá těla byla nalezena až dva kilometry od místa dopadu letadla, trosky se ovšem nalezly i osm kilometrů daleko.