Propuštěný lékař z newyorské nemocnice zaútočil na kolegy. Postřelil šest lidí, jednoho zabil

Jednoho člověka zabil a šest dalších postřelil muž vyzbrojený puškou, který zahájil palbu v nemocnici v newyorském Bronxu. Stav několika zraněných je vážný, jsou mezi nimi lékaři. Zaútočil na ně jejich bývalý kolega Henry Bello a následně obrátil zbraň i proti sobě. Vedení nemocnice potvrdilo jeho totožnost i to, že byl před časem propuštěn. List The New York Times tvrdí, že Bellovi hrozilo obvinění za sexuální obtěžování, a tak prý raději sám podal výpověď.

„Střelba byla izolovaným incidentem, který souvisel s pracovními záležitostmi, nejednalo se o teroristický čin,“ prohlásil starosta New Yorku Bill de Blasio.

Zároveň sdělil, že žena, která při incidentu přišla o život, byla lékařka. Několik ze zraněných podle něj bojuje o život. 

Muž vešel podle policejních zdrojů médií do nemocnice Bronx Lebanon v lékařském plášti, pod nímž ukrýval pušku. Střílet začal v pátek okolo 14:50 místního času (20:50 SELČ) a zasáhl větší množství lidí. Agentura AP s odvoláním na policejní zdroj uvedla, že zranil šest osob. 

Policisté nemocnici se zhruba tisícovkou lůžek uzavřeli a doporučili lidem uvnitř, aby se zabarikádovali v místnostech. Když objevili střelce, byl podle médií sám uzavřen v jedné z místností. Za několik desítek minut zveřejnila policie zprávu, že je mrtev a nebezpečí již nehrozí.