Tragický Silvestr. Dvě děvčata původem z Česka srazil v Británii řidič a zmizel

Neznámý řidič srazil poslední den roku 2016 v Oldhamu na severozápadě Anglie dvě nezletilé sestřenice, jejichž rodiny se před lety přistěhovaly do Británie z České republiky. Jedna zemřela na místě, druhá bojuje o život v nemocnici. Policie údajně v souvislosti s nehodou zadržela pět mužů.

Dívky se podle rodinných příslušníků jedné z nich držely za ruce, když ve večerních hodinách přecházely silnici. Společně šly z obchodu. Tragédie se odehrála v mžiku, velkou rychlostí do nich vjelo auto Volkswagen Golf černé barvy.

Hned na místě neštěstí zemřela dvanáctiletá dívka, její jedenáctiletá sestřenice byla hospitalizována v kritickém stavu v manchesterské nemocnici. Tragédie se odehrála poblíž bydliště obou dívek ve městě Oldham u Manchesteru. Rodina zabité dívky přišla do Velké Británie z Česka před osmi lety.

Podle místních médií policie zadržela pětici mužů ve věku 18, 23, 38, 48 a 59 let, které podezřívá ze zabití v důsledku nebezpečného řízení. Muži zůstanou přinejmenším do pondělí ve vazbě kvůli výslechu. Řidič podle policie od sobotní nehody ujel, vozidlo posléze odstavil a celá osádka z něj utekla.