Po prvním výbuchu v Kábulu se seběhli vojáci a policisté. Pak se odpálil druhý sebevrah

Při dvojím sebevražedném útoku v Kábulu zahynulo nejméně 24 lidí. Dalších 91 bylo zraněno. Atentáty se odehrály nedaleko ministerstva obrany. Prostřednictvím svého účtu na Twitteru se k nim přihlásil mluvčí Talibanu Zabiulláh Mudžáhid, informovala agentura AP.

Nálože odpálili dva pěší sebevrazi jen několik minut po sobě. Druhý výbuch následoval krátce po prvním ve chvíli, kdy se na místo seběhli policisté a vojáci. Původní bilance uváděly pět až devět obětí. Není vyloučeno, že počet obětí nadále poroste.

Afghánský prezident Ašraf Graní útok odsoudil v prohlášení, v němž uvedl: „Nepřátelé Afghánistánu ztratili schopnost bojovat proti bezpečnostním a obranným silám, a proto útočí na dálnice, města, mešity, školy a obyčejné obyvatele.“

Taliban bojuje proti vládě v Kábulu podporované Spojenými státy už patnáct let. V posledních měsících ozbrojenci zesílili ofenzivu proti vládním silám a znásobili počet útoků prováděných přímo v afghánském hlavním městě. Poslední se odehrál 25. srpna a vyžádal si šestnáct obětí.